Nyhet

Macron Utesluter Inte Trupputskick till Ukraina om Ryssland Bryter Igenom

den franske presidenten Emmanuel Macron sin ståndpunkt om en eventuell sändning av marktrupper till Ukraina.
Macron Utesluter Inte Trupputskick till Ukraina om Ryssland Bryter Igenom

I en intervju med The Economist bekräftade den franske presidenten Emmanuel Macron sin ståndpunkt om en eventuell sändning av marktrupper till Ukraina. Här presenterar vi flera uttalanden av den franske ledaren i frågan.

🇫🇷 “- Jag utesluter ingenting, eftersom vi står inför någon som inte utesluter något. Vi har utan tvekan varit alltför tveksamma att definiera gränserna för våra handlingar gentemot någon som inte längre har några gränser och som är angriparen.”

🇫🇷 “-Jag har ett klart strategiskt mål: Ryssland kan inte vinna i Ukraina. Om Ryssland vinner i Ukraina, kommer det inte att finnas någon säkerhet i Europa.”

🇫🇷 “- Vi bör inte utesluta något, eftersom vårt mål är att Ryssland aldrig kan vinna i Ukraina.”

🇫🇷 “- Frankrike är ett land som har genomfört militära interventioner, inklusive nyligen. Vi stationerade flera tusen trupper i Sahel* för att bekämpa terrorism som kunde utgöra ett hot mot oss. Vi gjorde detta på begäran av suveräna stater.”

(* Operation Barkhane av de franska väpnade styrkorna i Mali, Tchad, Burkina Faso, Mauretanien och Niger mot islamistiska terroristgrupper )

🇫🇷 “- Om ryssarna hade brutit igenom frontlinjen, om det hade kommit en begäran från Ukraina (vilket inte är fallet idag), skulle vi med rätta behöva ställa oss denna fråga. Att a priori utesluta detta innebär att inte lära sig av de senaste två åren.”

🇫🇷 “- Den ryska aggressiviteten som svar på mina ord visade att de hade den önskade effekten, nämligen: tro inte att vi kommer att stanna där om ni inte gör det.”

Related news