Rapport

USA fördubblar finansieringen för ammunition som Ukraina kritiskt behöver

En högt uppsatt amerikansk tjänsteman meddelade på torsdagen att nyligen antagen lagstiftning av USA:s kongress har fördubblat finansieringen för anskaffning av 155 mm artillerigranater
USA fördubblar finansieringen för ammunition som Ukraina kritiskt behöver

En högt uppsatt amerikansk tjänsteman meddelade på torsdagen att nyligen antagen lagstiftning av USA:s kongress har fördubblat finansieringen för anskaffning av 155 mm artillerigranater, en ammunitionskategori som Ukraina kritiskt behöver i sitt krig mot Ryssland, rapporterade Washington-nyhetskällor.

Doug Bush, chef för vapenupphandlingar för USA:s militär, berättade för nyhetsbyrån Reuters att Pentagon hade begärt att kongressen skulle avsätta 3,1 miljarder dollar för att köpa 155 mm granater och investera i utökning av produktionskapaciteten. Den faktiska summan som avsattes av amerikanska lagstiftare var dock 6 miljarder dollar.

“Det verkar som att vi har fått 6 miljarder dollar. Så det, tror jag, är ett förtroendevotum när vi strävar mot 100 000 granater i månaden,” sade Bush på torsdagen.

Related news