Rapport

Elektronisk Krigföring i Ukraina Ger Lärdomar för Amerikanska Vapen och Navigation

USA får värdefulla insikter om prestandan hos sina teknologier mitt under elektroniska störningar när ukrainska trupper använder dem på frontlinjerna
Elektronisk Krigföring i Ukraina Ger Lärdomar för Amerikanska Vapen och Navigation

USA får värdefulla insikter om prestandan hos sina teknologier mitt under elektroniska störningar när ukrainska trupper använder dem på frontlinjerna, enligt en tjänsteman.

Washington och andra regeringar har förbundit sig att ge miljarder dollar i säkerhetshjälp till Ukraina, inklusive långdistansmissiler, pansarfordon och säkra kommunikationsenheter.

Störningarna och förfalskningarna som täcker striderna i Östeuropa erbjuder en prövning mot ryska verktyg som sällan ses i aktion.

Michael Monteleone, chef för arméns Assured Positioning, Navigation and Timing/Space Cross-Functional Team, sade den 5 maj till reportrar att konflikten är en ”enorm lärdom för oss.

Det globala samfundet har delat mycket av vår teknologi, våra vapensystem, våra kommandosystem och andra, med ukrainarna,” sade han vid sidan av GEOINT-konferensen i Florida.

Du ser att det används i realtid, och det är en källa till feedback.”

Monteleones tvärfunktionella team, som förväntas skifta fokus till så kallad all-domän sensing under de kommande månaderna, har till uppgift att förbättra soldaters tillgång till kritiska källor till situationsmedvetenhet, inklusive var de befinner sig, vart de är på väg och när de kommer att anlända.

”Även tidigt i kriget lärde vi oss vad som hände när GPS helt enkelt inte fanns, och hur de ukrainska soldaterna hanterade det, och hur de ryska soldaterna hanterade det,” sade Monteleone.

Lärdomarna som hämtats från Ukrainas strider får ”alla att tänka på problemområdet,” sade Monteleone, ”inklusive var våra investeringar verkligen behöver vara.”

Related news