Rapport

Putin Siktar på att Minska Shoigus Makt och Straffa Honom för Misslyckade Militära Mål – ISW

Institute for the Study of War (ISW) rapporterade följande i sin rapport den 2 maj:
Putin Siktar på att Minska Shoigus Makt och Straffa Honom för Misslyckade Militära Mål – ISW

Institute for the Study of War (ISW) rapporterade följande i sin rapport den 2 maj:

“Rysslands president Vladimir Putin träffade Tula oblasts guvernör och kända Wagner-gruppanslutna Alexei Dyumin den 2 maj, vilket ytterligare indikerar att Putin kan försöka minska Rysslands försvarsminister Sergei Shoigus makt genom att balansera honom med rivaler,” står det i rapporten.

Som noterats offentliggjorde Putin troligen medvetet sitt möte med Dyumin efter den uppmärksammade arresteringen av Rysslands biträdande försvarsminister Timur Ivanov den 24 april och före presidentinstallationen den 7 maj, möjligen för att straffa det Shoigu-ledda försvarsministeriet för att inte ha uppnått Kremls militära mål.

“Mötet mellan Putin och Dyumin skapade en betydande mängd diskussioner inom den ryska informationssfären, där många militärbloggare och politiska kommentatorer påpekade att mötet ägde rum mellan Ivanovs arrestering och den förväntade regeringsombildningen efter installationen,” säger rapporten.

Dessutom spekulerade ryska insiderrkällor att Kreml kan komma att utse Dyumin till en ny roll inom den ryska försvarsindustrin, såsom vice ordförande för den ryska militärindustriella kommissionen.

Som Ukrinform rapporterade, förhördes Rysslands förste biträdande försvarsminister Ruslan Tsalikov i samband med biträdande försvarsminister Timur Ivanovs fall.

Related news