Rapport

Medvedev Hotar med Kärnvapenangrepp på Europeiska Huvudstäder om Trupper Skickas till Ukraina

Ryssland kommer att svara på sändningen av västerländska trupper till Ukraina med ett kärnvapenangrepp på Washington, Paris och London, sade biträdande ordföranden i Ryska säkerhetsrådet Dmitrij Medvedev.
Medvedev Hotar med Kärnvapenangrepp på Europeiska Huvudstäder om Trupper Skickas till Ukraina

Ryssland kommer att svara på sändningen av västerländska trupper till Ukraina med ett kärnvapenangrepp på Washington, Paris och London, sade biträdande ordföranden i Ryska säkerhetsrådet Dmitrij Medvedev.

“Att skicka era trupper till Ukrainas territorium kommer att innebära ett direkt inträde av era länder i kriget, vilket vi kommer att behöva svara på. Och, tyvärr, inte på Ukrainas territorium. <…> En global katastrof kommer att inträffa,” skrev Medvedev på sin Telegram-kanal.

Tidigare meddelade det ryska försvarsministeriet att de snart kommer att inleda övningar där användningen av icke-strategiska kärnvapen kommer att praktiseras.

Missilformationer från södra militärområdet, flygvapnet och marinens styrkor kommer att delta i dessa övningar.

Kreml uppgav att de planerade övningarna är relaterade till uttalanden från tjänstemän i väst om att skicka väpnade kontingenter till Ukraina.

Related news