Rapport

Frankrike Skickar Ambassadör till Putins Installation – Till Skillnad från Tyskland och de Baltiska Staterna

Frankrike kommer att skicka en ambassadör till den ryske presidenten Vladimir Putins installation, till skillnad från Tyskland och de baltiska staterna som meddelat att de inte kommer att vara representerade
Frankrike Skickar Ambassadör till Putins Installation – Till Skillnad från Tyskland och de Baltiska Staterna

Frankrike kommer att skicka en ambassadör till den ryske presidenten Vladimir Putins installation, till skillnad från Tyskland och de baltiska staterna som meddelat att de inte kommer att vara representerade, rapporterar Reuters.

Det franska beslutet signalerar en potentiell splittring inom den västerländska alliansen, där vissa länder, inklusive de baltiska staterna, starkt motsätter sig att ge Putin någon form av legitimitet.

En fransk diplomatisk källa uppgav att Paris tidigare har fördömt den repressiva kontext i vilken valen hölls, vilket berövade väljare ett verkligt val, samt organisationen av val i rysk-ockuperade ukrainska territorier, vilket Frankrike anser vara ett brott mot internationell rätt och FN-stadgan.

Tyskland har meddelat att de inte kommer att skicka någon representant till Putins installation. De baltiska länderna, som inte längre har ambassadörer i Moskva, har också kategoriskt uteslutit sin närvaro vid installationen.

Två europeiska diplomater sa att de inte förväntade sig att USA skulle skicka en sändebud till installationen, även om Washington inte har gjort något offentligt tillkännagivande.

Vi anser att isoleringen av Ryssland, och i synnerhet dess kriminella ledare, bör fortsätta. Deltagande i Putins installation är oacceptabelt för Litauen. Vår prioritet förblir att stödja Ukraina och dess folk som kämpar mot rysk aggression,” sade Litauens utrikesminister Gabrielius Landsbergis.

Related news