Rapport

Statens Fastighetsfond Säljer Förpackningsfabrik Beslagtagen från Rysk Oligark

Ukrainas statliga fastighetsfond har tillkännagett en auktion för försäljning av PentoPak PJSC, som tidigare ägdes av en rysk oligark.
Statens Fastighetsfond Säljer Förpackningsfabrik Beslagtagen från Rysk Oligark

Ukrainas statliga fastighetsfond har tillkännagett en auktion för försäljning av PentoPak PJSC, som tidigare ägdes av en rysk oligark.

Den ukrainska statliga fastighetsfonden har godkänt startpriset för PentoPak-fabriken till 203,7 miljoner UAH. Privatiseringslotten kommer att listas i Prozorro.Sale-systemet redan idag. Auktionen är planerad till den 31 maj 2024,” enligt rapporten.

Den nämnda tillgången beslagtogs från familjen Ivan Savvidi, en rysk oligark av grekiskt ursprung, som har nära band till ledningen i Ryska federationen och visar stöd för ockupationsmyndigheterna inom de tillfälligt ockuperade områdena i Ukraina.

PentoPak erbjuder en fullständig cykel av förpackningsproduktion för produkter inom köttbearbetningsindustrin, med hjälp av avancerade teknologier såsom högkvalitativ tryckning med UV-, vatten- och alkoholbaserade bläck.

PentoPaks kunder inkluderar kända ukrainska varumärken samt beställare från mer än 30 länder.

Related news