Rapport

Frankrike och Nederländerna Vill Införa Sanktioner mot Banker som Hjälper Ryssland att Föra Krig

Frankrike och Nederländerna söker EU-sanktioner mot alla finansiella institutioner i världen som hjälper den ryska militären att betala för varor eller teknik för vapenproduktion
Frankrike och Nederländerna Vill Införa Sanktioner mot Banker som Hjälper Ryssland att Föra Krig

Frankrike och Nederländerna söker EU-sanktioner mot alla finansiella institutioner i världen som hjälper den ryska militären att betala för varor eller teknik för vapenproduktion, enligt ett dokument som Reuters har sett.

På onsdag kommer ambassadörer från EU-regeringar att diskutera förslaget från Frankrike och Nederländerna som en del av det 14:e sanktionspaketet mot Ryska federationen, vilket blocket för närvarande förbereder. Enligt förslaget skulle varje person eller enhet inom Europeiska unionen kunna förbjudas att göra affärer med någon finansiell institution i världen som EU bedömer direkt eller indirekt hjälper den ryska militären att skaffa sanktionerade varor och teknologi med dubbla användningsområden.

Ett sådant förbud skulle kunna vara en kraftfull hävstång för att pressa finansiella institutioner i Mellanöstern, Turkiet eller till och med Kina att inte delta i transaktioner för att leverera EU-sanktionerade varor med dubbla användningsområden till Ryssland, eftersom dessa banker eller organisationer då skulle kunna förlora tillgången till europeiska affärs- och finansmarknader.

EU-tjänstemän sa att Europeiska kommissionen sannolikt skulle samordna sådana sanktioner med amerikanska finansiella institutioner, vilket skulle göra verktyget ännu effektivare.

Related news