Nyhet

NATO: Ryssland saknar förmåga till strategiskt genombrott

Ryssarna har inte tillräckligt med trupper för att göra ett strategiskt genombrott. Dessutom har de inte de färdigheter och förmågor som krävs för att utnyttja ett sådant genombrott till strategisk fördel
NATO: Ryssland saknar förmåga till strategiskt genombrott

“- Ryssarna har inte tillräckligt med trupper för att göra ett strategiskt genombrott. Dessutom har de inte de färdigheter och förmågor som krävs för att utnyttja ett sådant genombrott till strategisk fördel,”

sade Natos överbefälhavare i Europa, general Christopher Cavoli.

Ryska trupper är kapabla att avancera på lokal nivå, noterade generalen, men inte mer än så. Sedan början av den fullskaliga invasionen har de förbättrat logistiken, men kvaliteten på de ryska trupperna har försämrats.

“- Om man tittar på truppernas kvalitet har de fortfarande stora problem med att utbilda nya trupper till en bättre nivå än de hade i början. De har nu fler trupper, men deras kvalitet är lägre än de som de startade konflikten med. Och detta beror på att många officerare som dog i början av kriget nu inte är tillgängliga för att utbilda de yngre trupperna.

Related news