Film

Ukrainska gränsvakter varnar för att fienden kan när som helst gå in i Sumy-regionen.

Ukrainska gränsvakter varnar för att fienden kan när som helst invadera Sumy-regionen.

Ukrainska gränsvakter varnar för att fienden kan när som helst invadera Sumy-regionen som de har gjort i Charkiv-regionen.

Fienden kan när som helst, trots att de inte har tillräckliga styrkor, försöka göra något liknande som händer i Charkiv-regionen. För att förlänga frontlinjen, linjen av aktiva strider och faktiskt förlänga försvarsstyrkorna i vårt land,” säger Andrii Demchenko, talesman för Ukrainas gränsvaktstjänst.

Under tiden har The Economist fått tag på en plan för en rysk offensiv i Charkiv-området.

Planen innefattade en delvis inringning av Charkiv och tryck på ukrainska trupper i området kring Pechenizke-reservoaren öster om regionala centret.

🔹 Operationen för att invadera från norr var planerad att börja den 15-16 maj, men av någon okänd anledning inleddes den nästan en vecka tidigare, den 10 maj.

🔹 Inkräktarna identifierade två anfallsriktningar på båda sidor om Pechenizke-reservoaren. I den västra riktningen planerade ryssarna att ta positioner nära byn Borshchova inom tre dagar för att beskjuta Charkiv med artilleri. De stoppades och pressades tillbaka 10 kilometer från sitt ursprungliga mål.

🔹 I den östra Vovchansk-riktningen ville ryssarna nå byn Pechenihy. Under de första dagarna täckte de snabbt en stor del av territoriet. Nu hålls ockupanterna tillbaka nära byn Buhruvatka och i Vovchansk.

🔹 Publikationen uppskattar den ryska grupperingen i Charkiv-området till 48 tusen trupper. Militära analytiker är övertygade om att detta inte är tillräckligt för att attackera Charkiv.

Related news