Nyhet

Ryska generaler: Ny mobilisering oundviklig före 2025

Trots stora summor pengar som ryska myndigheter betalar kontraktssoldater för att delta i kriget mot Ukraina, minskar antalet villiga att delta.
Ryska generaler: Ny mobilisering oundviklig före 2025

Trots stora summor pengar som ryska myndigheter betalar kontraktssoldater för att delta i kriget mot Ukraina, minskar antalet villiga att delta. Inför slutet av året eller början av 2025 ser ryska generaler en ny mobilisering som oundviklig.

Trots de enorma summorna pengar som de ryska myndigheterna betalar kontraktssoldater för att delta i kriget mot Ukraina, minskar antalet villiga att delta. För att undvika att “störa samhället” försöker myndigheterna hitta alltmer marginaliserade metoder för att skicka folk till fronten, genom att rekrytera personer misstänkta för brott (men inte dömda), skuldfria, hemlösa med mera. Även om det redan finns fler soldater i Ukraina än vid invasionens start, är en ny mobilisering mot slutet av året oundviklig, enligt både krigsanhängare och dess motståndare i Ryssland.

För att bibehålla överlägsenhet på slagfältet kommer det snart att bli nödvändigt att hitta andra sätt att fylla på armén, sade en person nära ledningen av de ryska väpnade styrkorna till Financial Times.

Regeringen kan begränsa sig till kreativa rekryteringsmetoder ett tag,

“- men i slutet av detta år eller början av nästa år kommer en ny delvis mobilisering att bli oundviklig,” sade han. Enligt honom är det omöjligt att genomföra ens en större offensiv operation denna sommar utan mobilisering: “Myndigheterna är åtminstone för tillfället beredda att offra vissa operativa framgångar vid fronten för att skydda samhället från kriget.”

Related news