Rapport

Ukrainska styrkor stoppar ryskt genombrott i Kharkiv

Norr om Kharkiv har de ukrainska försvarsstyrkorna framgångsrikt avvärjt hotet om ett ryskt genombrott.
Ukrainska styrkor stoppar ryskt genombrott i Kharkiv

Vid norr om Kharkiv har de ukrainska försvarsstyrkorna framgångsrikt avvärjt hotet om ett ryskt genombrott. Trots Rysslands fortsatta attacker lider de stora förluster, rapporterar den ukrainska generalstaben.

De ukrainska försvarsstyrkorna har effektivt stoppat ryska trupper i deras försök att bryta igenom i Charkiv-regionen. Enligt generalstaben kommer Ryssland att fortsätta lida betydande förluster varhelst de försöker attackera.

Nazar Voloshyn, talesperson för “Khortytsia” OSU, förklarade att “- I Kharkiv-regionen stoppade försvarsstyrkorna fienden i riktning mot Strelech – Hlyboke, och de lyckas driva ut dem från dessa positioner. Offensiven i denna riktning har stoppats. Systematiskt arbete pågår för att driva ut fienden från ockuperade positioner. De ukrainska försvarsstyrkorna har i tid intagit försvarslinjerna för det mesta“.

Samtidigt samlar Ryssland ytterligare en truppstyrka nära Ukrainas gräns. “- Ryssland förbereder sig för att försöka offensiva åtgärder och 90 km nordväst om Kharkiv samlar de ytterligare en truppstyrka nära vår gräns,” betonade Ukrainas president i sitt dagsframträdande från det förstörda tryckeriet i Kharkiv.

Tidigare rapporterade generalstaben att efter offensiven i norra Kharkiv Oblast, bygger Ryssland upp grupper nära gränserna till Tjernihiv och Sumy Oblast.

Related news