Nyhet

Ryssland ökar rekryteringen av legosoldater och “köper” afrikaner för 2 200 dollar

Ryssland intensifierar nu rekryteringen av legosoldater från Centralafrika för kriget mot Ukraina
Ryssland ökar rekryteringen av legosoldater och “köper” afrikaner för 2 200 dollar

Ryssland intensifierar nu rekryteringen av legosoldater från Centralafrika för kriget mot Ukraina, och erbjuder en initial kontantbetalning på 2 000 dollar och en månadslön på 2 200 dollar. Den ryska försvarsministeriet rekryterar afrikaner för “kött”-attacker på ukrainsk mark, men pengarna utbetalas i ryska rubel, vilket försvårar incitamenten.

Under parollerna “Vi är friheten. Vi är rättvisan. Vi är den ryska armén” bedriver Ryssland en kampanj för att rekrytera arbetskraft i Centralafrika, särskilt i Rwanda, Burundi, Kongo och Uganda, rapporterar GUR.

En specialskapad enhet inom det ryska försvarsministeriet rekryterar afrikaner för “kött”-attacker på ukrainsk mark med en initial kontantbetalning på 2 000 dollar för att skriva på ett kontrakt, och lovar en månatlig ersättning på 2 200 dollar, sjukförsäkring och ett ryskt pass för soldaten och hans familjemedlemmar.

Tidigare deserterade legosoldater från Nepal, som rekryterats av Moskva för kriget mot Ukraina, massivt från ockupationsarmén på grund av de många förlusterna och den brutala behandlingen av ryska fältbefälhavare.

Det finns dock en “finstilt” del – pengarna betalas ut i ryska rubel (om de överlever för att kunna hämta dem).

Related news