Rapport

Operativ information från den 2 juni 2024 om det ryska invasionen

Den 830 dagen av Rysslands fullskaliga väpnade aggression mot Ukraina.
Operativ information från den 2 juni 2024 om det ryska invasionen

Den 830 dagen av Rysslands fullskaliga väpnade aggression mot Ukraina.

Under det senaste dygnet ägde 98 strider rum. Enligt uppdaterad information genomförde fienden sju missilangrepp med totalt 62 missiler, 43 flygangrepp med 48 KAB-bomber, och över 4000 beskjutningar med olika typer av vapen, inklusive 110 med raketartillerisystem.

Under det senaste dygnet träffade Ukrainas flygvapen samt raket- och artilleristyrkor 20 områden med koncentrerad fiendepersonal och tre artillerisystem.

Totalt uppgick fiendens förluster under det senaste dygnet till 1080 personer. Dessutom förlorade fienden 25 stridsvagnar, 33 bepansrade stridsfordon, 49 artillerisystem, ett raketartillerisystem, sex luftvärnsenheter, 82 UAV, 38 missiler, 86 fordon och 14 specialteknikfordon.

Idag har 29 strider ägt rum sedan dagens början. Ryska ockupanter genomförde två missilangrepp med två missiler och åtta flygangrepp med 11 KAB-bomber, samt 413 beskjutningar av våra trupper. Fienden använde även 16 kamikazedrönare för angrepp.

På Kharkiv-fronten pågår en strid i området kring Starytsia sedan dagens början. Situationen är under kontroll och våra försvarare fortsätter att förstärka frontlinjen.

Enligt uppdaterad information förlorade fienden 115 personer på denna front under det senaste dygnet, varav 34 permanent. Ukrainas försvarsstyrkor förstörde också en stridsvagn, ett artillerisystem, två luftvärnsenheter, sex UAV, 14 fordon och sex specialteknikfordon. Ammunitionslager och åtta skyddsrum för fiendens personal träffades.

På Lyman-fronten misslyckades en fiendeattack i området kring Terny.

På Siversk-fronten har fem strider ägt rum idag i områdena kring Rozdolivka och Vyimka: tre av fiendens attacker avvärjdes, och två strider pågår fortfarande. Situationen är under kontroll av försvarsstyrkorna.

På Kramatorsk-fronten har tre strider ägt rum idag i områdena kring Kalynivka och Klishchiivka. Två av dem avslutades och en pågår fortfarande i området kring Kalynivka. Fienden har inte haft framgång.

På Pokrovsk-fronten försöker fienden avancera i områdena kring Novooleksandrivka och Sokol. Två attacker avvärjdes och tre strider pågår fortfarande. Situationen är spänd, och försvarsstyrkorna vidtar åtgärder för att stabilisera läget.

På Kurakhove-fronten misslyckades tre försök från fienden att närma sig Kostyantynivka. Inga positioner förlorades.

Enligt uppdaterad information ledde gårdagens fiendeaktivitet till betydande förluster för fienden, med över 200 döda och sårade ockupanter, samt förstörda fem stridsvagnar, fem BMP, en UAV, ett fordon och två ammunitionslager. Fyra stridsvagnar och två bepansrade stridsfordon skadades.

På Vremivka-fronten misslyckades ett försök från fienden att storma våra positioner nära Staromayorske.

På Orikhiv-fronten misslyckades också ett försök från ryska ockupanter att avancera i området kring Mala Tokmachka.

På Dnipro-fronten fortsätter ryska ockupanter att försöka driva ut våra enheter från brohuvudet i området kring Krynok. Två attacker från ryska ockupanter misslyckades och inga positioner förlorades. Situationen är under kontroll.

På övriga fronter har situationen inte förändrats avsevärt.

Bli en för att bli en Svensk Krigare eller Ukraina-vän!

Tillsammans kan vi göra skillnad! Slava Ukraini!

Related news