Nyhet

Väst fortsätter sina ansträngningar att öka artilleriproduktionen

Financial Times rapporterade den 30 maj att det tjeckiskledda initiativet att köpa artilleriammunition till Ukraina kämpar för att konkurrera med Ryssland om att köpa ammunition från icke-NATO-länder.
Väst fortsätter sina ansträngningar att öka artilleriproduktionen

Financial Times (FT) rapporterade den 30 maj att det tjeckiskledda initiativet att köpa artilleriammunition till Ukraina kämpar för att konkurrera med Ryssland om att köpa ammunition från icke-NATO-länder.

Tomas Kopecny, Tjeckiens regeringsutsände för återuppbyggnaden av Ukraina, uppgav att vissa ospecificerade länder levererar ammunition både till Ryssland och till västerländska inköpsinsatser för Ukraina.

Kopecny antydde att Ryssland kan göra kontantförskottsbetalningar till ammunitionsleverantörer snabbare än västvärlden och att detta kan tillåta Ryssland att köpa miljoner omgångar från samma leverantörer.

Ägaren och ordföranden för den tjeckiska inhemska vapenproducenten Czechoslovak Group (CSG), Michal Strnad, uppgav att ungefär hälften av komponenterna som CSG förvärvade från länder i Afrika och Asien för det tjeckiskledda initiativet krävde mer arbete innan CSG kunde skicka dem till Ukraina och att några av granaterna saknade komponenter.

Den tjeckiska premiärministern Petr Fiala uppgav den 28 maj att de första “tiotusentals” av 155 mm artilleriammunition som härrör från det tjeckiskledda initiativet kommer att anlända till Ukraina inom “dagar”.

New York Times (NYT) rapporterade den 30 maj att det amerikanska försvarsföretaget General Dynamics kommer att öppna en ny anläggning i Mesquite, Texas, som kommer att tillverka 30 000 artillerigranater varje månad när den når full kapacitet.

NYT rapporterade att amerikanska produktionsanläggningar i Pennsylvania producerar cirka 35 000 artillerigranater per månad och att IMT, ett försvarsföretag baserat i Ohio, kommer att producera cirka 34 000 artillerigranater per månad. NYT noterade att detta skulle tillåta USA att nå det amerikanska försvarsdepartementets (DoD) produktionsmål på 100 000 granater per månad i slutet av 2025.

Related news