Rapport

Statusrapport om ryska invasionen den 3 Juni

Sedan början av dagen har 73 strider ägt rum vid fronten i det rysk-ukrainska kriget.
Statusrapport om ryska invasionen den 3 Juni

Sedan början av dagen har 73 strider ägt rum vid fronten i det rysk-ukrainska kriget. Den största intensiteten av de ryska ockupanternas attacker är på Pokrovsk- och Kupiansk-fronten. Våra försvarare står emot de ryska ockupanternas offensiva försök och orsakar dem förluster.

De ryska angriparna fortsätter att utföra artilleriangrepp från sitt territorium mot byar i Tjernihiv- och Sumy-regionerna. Under dagen har ryska styrkor från gränsområden attackerat ukrainska byar som Pavlivka, Seredyna-Buda, Pokivka, Klyuchi, Lisne och Kindrativka.

På Kupiansk-fronten har fienden ökat sin aktivitet och genomfört redan 11 attacker mot de ukrainska försvararnas positioner. Särskilt pågår tre strider i områdena Stelmachivka, Berestove och Terny.

På Siversk-fronten har fienden genomfört nio anfall. Våra enheter håller tillbaka sju attacker från de ryska ockupanterna i områdena Rozdolivka och Ivano-Daryivka. Ockupanterna använder även flyg i detta område.

På Kramatorsk-fronten pågår för närvarande fyra strider i byarna Ivanivske och Alebastrove. En attack har framgångsrikt avvärjts.

På Pokrovsk-fronten fortsätter fiendens aktivitet i områdena Novooleksandrivka Persha och Ptyche. Sedan början av dagen har ockupanterna genomfört 30 anfall i denna riktning.

På Kurakhiv-fronten har våra soldater avvärjt nio fiendeattacker. Situationen är under kontroll.

På Dnepr-fronten, nära Krynyky, har de ukrainska försvararna avvärjt ytterligare en attack från fienden. Det totala antalet strider i detta område har ökat till tre.

På övriga fronter har situationen inte förändrats nämnvärt. Våra styrkor kontrollerar situationen och försvagar fienden längs hela stridslinjen.

Gå med i kampen och bli en Svensk Krigare! Tillsammans kommer vi att segra!

Ära till Ukraina!

Related news