Nyhet

Kinesiska banker försvårar importen till Ryssland

Kinesiska banker har börjat blockera transit av varor till Ryssland, vilket komplicerar livet för ryska importörer.
Kinesiska banker försvårar importen till Ryssland

Kinesiska banker har börjat blockera transit av varor till Ryssland, vilket komplicerar livet för ryska importörer.

För att acceptera varor genom tredje länder kräver kinesiska banker nu bekräftelse på att varorna kommer att levereras till dessa länder och inte till Ryssland, rapporterar Moscow Times.

Genom detta demonterar kinesiska banker den populära metoden att göra betalningar för leveranser till Ryssland via “vänliga” länder. Flera kinesiska bankers compliance-tjänster kräver nu bekräftelse på att de varor som köpts av affärsmän från “vänliga” länder som Serbien, Vitryssland, Kirgizistan och Kazakstan verkligen kommer att levereras till dessa länder.

Listan över kinesiska banker inkluderar Bank of China, Agricultural Bank of China, China Construction Bank, Zhejiang Chouzhou Bank, och även små regionala jordbruksbanker samt Kunlun Bank, som skapades för att arbeta med sanktionerade Iran.

Det går åt rätt håll, förutom för Ryssland.

Related news