Rapport

Statusrapport om ryska invasionen den 4 Juni

Rapport från den 832 dagen av Rysslands storskaliga väpnade aggression mot Ukraina.
Statusrapport om ryska invasionen den 4 Juni

Rapport från den 832 dagen av Rysslands storskaliga väpnade aggression mot Ukraina.

Under det senaste dygnet har 137 strider ägt rum. Totalt har ryska ockupanter genomfört tre raketattacker med åtta missiler, 62 flyganfall med 56 styrda bomber (KABs) och över 2200 beskjutningar med olika typer av vapen, inklusive 128 med användning av raketartilleri-system.

Ryska förluster och ukrainska framsteg

De ukrainska försvarsstyrkorna fortsätter att hålla sina positioner och genom skickliga handlingar tillfoga vi dom ryska ockupanter förluster. Under det senaste dygnet har Ukrainas flygvapen och raket- och artilleristyrkor slagit till mot fem områden där fiendens trupper är koncentrerade, fyra luftförsvarssystem, en artilleripjäs och två ammunitionsdepåer.

Redan i början av dagen slog våra raketstyrkor framgångsrikt till mot en färjekorsning på den temporärt ockuperade Krim och en oljeterminal i Krasnodar-regionen.

Under det senaste dygnet har de totala ryska förlusterna uppgått till cirka 1 290 soldater. Våra krigare har också förstört 15 stridsvagnar, 18 bepansrade stridsfordon, 65 artillerisystem, 2 raketartilleri-system, 3 luftförsvarssystem, 27 drönare av operativ-taktisk nivå, 69 fordon och 12 specialfordon.

Rysslands attacker och ukrainska försvarsåtgärder

Under natten den 4 juni 2024 genomförde fienden en attack mot Dnipropetrovsk-regionen med två kryssningsmissiler “Iskander-K”, som avfyrades från temporära ockuperade Krim. Båda missilerna sköts ner av luftförsvarsavdelningar inom Ukrainas flygvapen. Följderna av nedfallna vrakdelar orsakade tyvärr skador på civil infrastruktur.

Dessutom, runt midnatt, använde fienden fyra obemannade flygfarkoster (vilken typ är under utredning) mot norra riktningen. Två av dessa förstördes av mobila eldenheter i Chernihiv-regionen.

Sedan början av dagen har 28 strider ägt rum. Fienden genomförde en raketattack med två missiler och ett flyganfall med två styrda bomber, 24 kamikazedrönar-attacker och 614 beskjutningar av våra styrkors positioner och civila bosättningar.

Regionala uppdateringar

  • Kharkiv-fronten: Inga aktiva offensiva handlingar från fienden sedan början av dagen. Ukrainas enheter fortsätter att stärka sina positioner och försvarslinjer. Under det senaste dygnet har fienden förlorat 174 soldater på denna front, samt en bepansrad stridsfordon, 12 fordon och två specialfordon. Sju artillerisystem, åtta fordon och två specialfordon skadades.
  • Kupiansk-fronten: En fiendeattack nära Stepova Novoselivka avvärjdes. Strider pågår i området kring Synkivka. Situationen är under kontroll och inga förluster av positioner har skett. Under det senaste dygnet har fienden förlorat 125 soldater, en stridsvagn, två fordon och en markdrönare. Två artillerisystem och ett luftförsvarssystem skadades.
  • Lyman-fronten: Ryska ockupanter försöker närma sig våra positioner nära Yampil. Försvarsstyrkorna kontrollerar situationen.
  • Kramatorsk-fronten: Ukrainska soldater avvärjer anfall i området kring Klishchiivka. Våra försvarare håller framgångsrikt tillbaka fiendens tryck och förstärker sina positioner på vissa ställen.
  • Pokrovsk-fronten: Ukrainas försvarare vidtar åtgärder för att hindra fienden från att avancera. Fienden har gjort sex försök att trycka tillbaka våra enheter från positioner i områdena Novooleksandrivka, Sokol, Novoselivka och Pervomaisk. Två attacker har avvärjts, och fyra strider pågår fortfarande. Försvarsstyrkorna gör sitt yttersta för att hindra ryska ockupanter från att avancera in på vårt territorium. Under det senaste dygnet har fienden förlorat 116 soldater, två bepansrade stridsfordon, två elektroniska krigföringssystem och två fordon.
  • Kurakhove-fronten: Situationen är spänd. Fienden försöker trycka tillbaka våra enheter från positioner nära Krasnohorivka. Strid pågår.
  • Vremivka-fronten: En fiendeattack nära Staromayorske har avvärjts sedan början av dagen. En annan strid pågår i området kring Zolota Nyva. Situationen är under kontroll.
  • Dnipro-fronten: Nära platsen på vänstra stranden av Dnipro-floden har två fiendeattacker nära Krynky avvärjts. Inga förluster av positioner har skett.

Sammanfattning

Situationen på de övriga fronterna har inte förändrats avsevärt. Våra styrkor kontrollerar situationen och försvagar fienden längs hela kontaktlinjen.

Vill ni hjälpa til i kampen mor Ryssen? Bli en av oss och bli en Svensk Krigare!
Tillsammans ska vi segra!

Slava Ukraini!

Related news