Rapport

Statusrapport om ryska invasionen den 4 Juni (kvällstid)

Antalet strider längs hela frontlinjen har ökat till 80. Den största koncentrationen av strider har ägt rum på Pokrovsk-riktningen.
Statusrapport om ryska invasionen den 4 Juni (kvällstid)

Antalet strider längs hela frontlinjen har ökat till 80. Den största koncentrationen av strider har ägt rum på Pokrovsk-riktningen. Samtidigt fortsätter ryska trupper att försöka pressa tillbaka våra försvarslinjer på Kupiansk- och Kurakhove-riktningarna. Kharkiv-regionen är fortsatt utsatt för terrorattacker från fientligt flyg.

Den 832 dagen av Rysslands storskaliga väpnade aggression mot Ukraina.

Under det senaste dygnet har det rapporterats om 137 strider. Totalt har de ryska inkräktarna genomfört tre missilangrepp med åtta missiler, 62 flygangrepp med 56 KAB-bomber och över 2200 beskjutningar med olika typer av vapen, inklusive 128 med användning av raketartillerisystem.

Ukrainas försvarsstyrkor fortsätter att hålla sina positioner och orsakar tunga förluster för de ryska inkräktarna. Under det senaste dygnet har Ukrainas flygvapen, raketstyrkor och artilleri träffat fem områden med koncentrationer av fiendens personal, fyra luftförsvarssystem, ett artillerisystem och två ammunitionslager.

Redan vid början av detta dygn har våra raketstyrkor framgångsrikt slagit till mot en färjeövergång på den tillfälligt ockuperade Krim och en oljeterminal i Krasnodar-regionen.

Under det senaste dygnet har de totala förlusterna för de ryska inkräktarna uppgått till cirka 1 290 soldater. Våra soldater har också förstört 15 stridsvagnar, 18 bepansrade stridsfordon, 65 artillerisystem, två raketartillerisystem, tre luftförsvarssystem, 27 UAV, 69 fordon och 12 specialfordon.

Under natten till den 4 juni 2024 genomförde fienden ett anfall mot Dnipro-regionen med två Iskander-K kryssningsmissiler, avfyrade från det tillfälligt ockuperade Krim. Båda missilerna sköts ner av luftförsvarsenheter. Fragmenten från de nedskjutna missilerna orsakade tyvärr skador på civil infrastruktur.

Omkring midnatt använde fienden fyra obemannade luftfarkoster (typ fastställs) på norra fronten. Två av dessa förstördes av mobila eldenheter i Chernihiv-regionen, och två till har neutraliserats.

Från och med detta dygn har det skett 28 strider. Inkräktarna har genomfört ett missilangrepp med två missiler och ett flygangrepp med två KAB-bomber, 24 attacker med kamikazedrönare och 614 beskjutningar på våra styrkor och samhällen.

Vid Kharkiv-fronten har angriparen inte genomfört några aktiva offensiva operationer under hela dagen. Våra ukrainska enheter fortsätter att stärka sina positioner och försvarslinjer. Enligt uppdaterade data har fienden förlorat 174 soldater på denna front under det senaste dygnet. Våra trupper har också förstört ett bepansrat stridsfordon, 12 fordon och två specialfordon. Sju artillerisystem, åtta fordon och två specialfordon har skadats.

Vid Kupiansk-fronten har en fientlig attack nära Stepova Novoselivka avvärjts sedan början av detta dygn. Strider pågår i området kring Synkivka. Situationen är under kontroll och inga förluster av positioner har rapporterats. Under det senaste dygnet har fiendens förluster på denna front uppgått till 125 soldater. Ett stridsvagn, två fordon och en markdrönare har förstörts. Två artillerisystem och ett luftvärnssystem har skadats.

Vid Lyman-fronten försöker de ryska inkräktarna närma sig våra positioner nära Yampil. Försvarsstyrkorna kontrollerar situationen.

Vid Kramatorsk-fronten avvärjer ukrainska trupper fientliga anfallsförsök i området kring Klishchiivka. Våra försvarare håller framgångsrikt tillbaka fienden och förstärker sina positioner.

Vid Pokrovsk-fronten vidtar ukrainska försvarsstyrkor åtgärder för att förhindra fiendens framstötar. Fienden har redan genomfört sex försök att driva tillbaka våra enheter från deras positioner i områdena kring Novooleksandrivka, Sokol, Novoselivka och Pervomaiske. Två attacker har avvärjts och fyra stycken strider pågår ännu. Försvarsstyrkorna gör sitt yttersta för att hålla tillbaka de ryska inkräktarna och förhindra deras framstötar djupt in på vårt territorium.

Enligt uppdaterad information har fienden förlorat 116 soldater på denna front under det senaste dygnet. Två bepansrade stridsfordon, två elektroniska krigföringssystem och två fordon har förstörts.

Vid Kurakhove-fronten är situationen spänd. Fienden försöker driva tillbaka våra enheter från deras positioner nära Krasnohorivka, och strider pågår.

Vid Vremivka-fronten har en fientlig attack nära Staromaiorske avvärjts sedan början av detta dygn. En annan strid pågår nära Zolota Niva. Situationen är under kontroll.

Vid Dnipro-fronten, nära brohuvudet på vänstra stranden av Dnipro, har två fientliga försök att tränga tillbaka våra trupper nära Krynky avvärjts. Våra positioner har inte förlorats.

Slava Ukraini!

Related news