Rapport

Statusrapport om ryska invasionen den 5 Juni

Fientliga styrkor fortsätter sina attacker med 54 strider registrerade hittills. Störst aktivitet är på Pokrovsky-fronten och i Kharkiv-regionen.
Statusrapport om ryska invasionen den 5 Juni

Fienden fortsätter sina offensiva handlingar med 54 strider rapporterade hittills. Den största aktiviteten från fiendens sida sker i Pokrovsk-området och i Kharkiv-regionen. Ukrainas försvarsstyrkor håller tappert stånd mot angriparna och ger hårt motstånd mot deras försök att avancera.

Vid Kharkiv-fronten fortsätter fienden att utföra flygangrepp på ukrainska städer och byar från ryskt territorium, från Shebekino-riktningen. Idag har terroristerna redan släppt fem styrda flygbomber mot Okhrimivka-området och en mot Vovchansk. De har också skjutit obemannade flygraketer mot Veterinarnoye. Två attacker mot byn Liptsi har avvärjts. För närvarande pågår tre strider i området kring Vovchansk.

Fienden har ökat intensiteten i sina offensiva operationer vid Kupiansk-fronten. Sju gånger har fienden attackerat våra enheters positioner nära Synkivka, Stepova Novoselivka, Stelmakhivka, Cherneshchyna och Druzhelyubivka. Striderna pågår fortfarande i riktning mot de två sista byarna. Fienden genomförde ett flygangrepp med en styrd flygbomb mot byn Nove.

Vid Siversk-fronten fortsätter den ryska angriparen att försöka storma de ukrainska försvararnas positioner i områdena Verkhnokamyanske, Vyiymka och Rozdolivka. Totalt har antalet strider ökat till fem. Tre attacker har framgångsrikt avvärjts av våra krigare, medan två, i riktning mot Rozdolivka, fortfarande pågår. Fienden stödde sina handlingar nära Verkhnokamyanske med två styrda flygbomber.

Vid Kramatorsk-fronten använder angriparna obemannade flygraketer i områdena byarna Pivnichne och Druzhba. Våra försvarsstyrkor har avvärjt sju attacker nära Ivanivske, Klishchiivka och Andriivka. En strid nära Bila Hora pågår fortfarande.

Fienden är särskilt aktiv idag på Pokrovsk-fronten. Jämfört med början av dagen/morgonen har antalet strider mer än fördubblats. För närvarande har 15 strider rapporterats. Sju av dem pågår fortfarande nära Novooleksandrivka, Yevhenivka, Novopokrovske och Sokol. Nära Sokol koncentrerar fienden sina ansträngningar – striden fortsätter på fyra platser, och angriparna har också släppt två flygbomber. Tre ytterligare flygangrepp har utförts mot områdena Zhelanne, Karlivka och Novoselivka Persha.

Vid Vremivsk-fronten, med stöd av ryskt flygvapen, pågår tre strider i riktning mot Urozhaine. En attack har redan avvärjts där.

På övriga fronter har situationen inte förändrats avsevärt.

Stöd Ukrainas och vår kamp! Bli en av oss, bli en Svensk Krigare!
Tillsammans ska vi och Ukraina vinna!

Related news