Nyhet

Ryska krigsfartyg på väg för övningar i Karibien, USA inte informerad

Ryska krigsfartyg spåras nu på väg mot Karibien, enligt amerikanska tjänstemän den 5 juni.
Ryska krigsfartyg på väg för övningar i Karibien, USA inte informerad

Ryska krigsfartyg spåras nu på väg mot Karibien, enligt amerikanska tjänstemän den 5 juni. Tjänstemännen meddelade att de inte hade fått någon förhandsinformation från Kreml om den militära aktiviteten.

Enligt uppgifter till AP förväntas ett “antal” fartyg och stödfartyg delta i övningen och eventuellt göra hamnbesök i Venezuela och Kuba.

Denna åtgärd kommer mitt i ökande spänningar mellan Ryssland och väst. Den ryske presidenten Vladimir Putin sade den 5 juni att Moskva skulle kunna leverera avancerade vapen till vissa regioner för att möjliggöra angrepp mot “känsliga” västliga mål som ett svar om Ukraina slår mot Ryssland med västerländska vapen.

Nyligen har USA och Tyskland delvis lyft förbudet mot att Ukraina använder vissa vapen som levererats av dem för att slå mot ryskt territorium.

Tjänstemän berättade för AP att övningen troligen var ett försök från Rysslands sida att demonstrera att de fortfarande kunde projicera sjöstridskraft globalt, i spåren av Ukrainas flera framgångsrika angrepp mot den ryska Svartahavsflottan.

Related news