Rapport

Statusrapport om ryska invasionen den 7 Juni

Sedan morgonen den 7 juni 2024 har stridskonfrontationerna längs frontlinjen intensifierats, med 34 rapporterade strider.
Statusrapport om ryska invasionen den 7 Juni

Sedan början av dagen har antalet stridskonfrontationer ökat till 34. Den största aktiviteten från ockupanterna sker på Pokrovsk-fronten. Försvarsstyrkorna håller stånd mot fiendens attacker. För närvarande pågår 16 strider längs hela frontlinjen.

Gränsområdena i Tjernihiv- och Sumy-regionerna fortsätter att drabbas av artilleribeskjutning från ryska turisterna. Sedan början av dagen har terroristerna beskjutit Pavlivka från riktningen Novi Put, Vodolagi från Obukhovka, Katerynivka från Komsomolske och Bachivsk från Troeborne. Aggressionen fortsätter även med styrda flygbomber mot Kharkiv-regionen från rysk territorium. Från Belgorod har fienden utfört två attacker med fyra KAB mot Liptsi. Strider pågår i området kring byn Tykhe.

Ryska ockupanter har blivit något mer aktiva vid Kupiansk-fronten. Sedan början av dagen har sex strider ägt rum i områdena Synkivka, Pishchane och Druzelubivka. Nära Hrekivka pågår två anfall från fienden fortfarande. Försvarslinjerna har inte förlorats.

Vid Lyman-fronten har våra försvarare avvärjt tre anfall nära Terny, Torske och Serebrianske Skogen. Fienden fortsätter att attackera i områdena Novosadove och Yampil.

Vid Pokrovsk-fronten upprätthåller den ryska attackerna en hög intensitet av anfall. Sedan början av dagen har ockupanterna försökt förbättra sin taktiska position 11 gånger nära Novooleksandrivka, Yevhenivka, Sokol och Yasnobrodivka. Våra Krigare har framgångsrikt avvärjt tre attacker och åtta strider pågår fortfarande.

Vid Kurakhiv-fronten har Försvarsstyrkorna avvärjt tre anfall från ryska styrkor nära Krasnohorivka, Heorhiivka och Paraskoviivka. Tre strider pågår fortfarande.

Vid Orikhiv-fronten har ryska ockupanter två gånger försökt att driva tillbaka våra enheter nära Robotyne. En av dessa strider pågår fortfarande.

Vid resten av fronterna har situationen inte förändrats nämnvärt.

Slava Ukraini!

Related news