Nyhet

USA tilldelar 225 miljoner dollar i stöd för att skydda Kharkiv

USA kommer att skicka ett militärt stödpaket värt cirka 225 miljoner dollar till Ukraina
USA tilldelar 225 miljoner dollar i stöd för att skydda Kharkiv

Då var det klart!
USA kommer att skicka ett militärt stödpaket värt cirka 225 miljoner dollar till Ukraina, rapporterar Associated Press med hänvisning till anonyma högt uppsatta amerikanska tjänstemän. Det nya stödpaketet inkluderar precis de ammunitioner som kan användas på ryskt territorium “för att skydda Kharkiv”.

“- USA kommer att skicka militärt stöd till Ukraina till ett värde av cirka 225 miljoner dollar, uppgav amerikanska tjänstemän på torsdagen. Det nya paketet inkluderar ammunition som de ukrainska styrkorna kan använda för att avvärja hot inne i Ryssland och skydda staden Charkiv från en kraftig rysk attack,”

skriver AP.

Enligt källor i media inkluderar paketet ammunition för HIMARS, samt mortarsystem och ett antal artillerigranater.

Paketet förväntas tillkännages idag av USAs president Joe Biden.

Related news