Film, Rapport

Statusrapport om ryska invasionen den 8 Juni

Ryssarna har genomfört 44 attacker. Våra krigare har svarat med att förintar både fiendens infanteri och utrustning.
Statusrapport om ryska invasionen den 8 Juni

Sedan gryningen har de ryska angriparna genomfört 44 attacker mot de ukrainska försvararnas positioner. Våra krigare har svarat resolut på fiendens storm- och anfallsförsök, med att förinta både fiendens infanteri och utrustning.

En Ukrainsk BTR-4 genomför en attack mot byn Hlyboke som ryssarna ockuperar.

De ryska terroristerna fortsätter att attackera Kharkiv-regionen med styrda flygbomber från rysk territorium. Särskilt noterades en attack med tre KAB-bomber från Belgorod (Ryssland) mot Vovchansk, samt en bomb mot området kring Stary Saltiv.

En Ukrains artilleri attack mot ockuperade byn Hlyboke som ryssarna ockuperar

Vid Lyman-fronten har fienden intensifierat sina aktiviteter. Sedan gryningen har de ukrainska styrkorna redan avvärjt fem fientliga attacker i områdena Ivanivka, Terny, Torske och Makiivka. Strid pågår fortfarande där och angriparna försöker storma våra positioner nära Nevske.

Tre gånger har orcherna försökt anfalla på Kramatorsk-fronten, nära Ivanivske, Andriivka och i området kring Nove. Fiendens attacker avvärjdes, och förlusterna för angriparna är under räkning.

Vid Pokrovsk-fronten är intensiteten av fiendens attacker idag som högst. Den totala mängden strider har sedan gryningen ökat till 15. Strider pågår nära Novooleksandrivka, Novopokrovske och Nevelske. Våra styrkor har avvärjt sju attacker och åtta strider pågår fortfarande. Försvarsstyrkorna håller bestämt tillbaka fiendens framstötar och svarar hårt på all fiendeaktivitet.

Vid Kurakhove-fronten har våra försvarsstyrkor sedan gryningen avvärjt tre fientliga stormningsförsök nära Heorhiivka och Paraskoviivka. I två områden nära Krasnohorivka pågår fortfarande strider.

Vid Vremivka-fronten attackerade fienden nära Zavytne Bazhannya, utan framgång. De genomförde även ett flyganfall i området kring Velyka Novosilka med en styrd flygbomb.

Vid Dnipropetrovsk-fronten försökte de ryska angriparna två gånger att storma våra positioner nära Krynyky, men attackerna avvärjdes och situationen är under kontroll. Fienden genomförde även flyganfall i områdena Ivanivka, Burhunka och Chaikyne.

På övriga fronter har situationen inte förändrats nämnvärt.

Ukrainarna gör ett fantastiskt jobb!!

Slava Ukraini!

Related news