Nyhet

Rysslands framgångsutsikter bleknar med förnyat vapenstöd till Ukraina

Rysslands framgångar i kriget mot Ukraina stannar av i takt med att de ukrainska styrkorna får betydande vapenstöd från USA och Europa.
Rysslands framgångsutsikter bleknar med förnyat vapenstöd till Ukraina

Efter månader av krig mellan Ryssland och Ukraina har Rysslands framgångar visat sig stanna av då de ukrainska styrkorna får betydande vapenstöd från USA och Europa, samtidigt som den ryska militärens fördelar minskar i takt med förlängda strider och ökande förluster, enligt en analys från Bloomberg.

I Vovchansk, en stad vid frontlinjen vid Kharkiv Oblast, hävdar de ukrainska styrkorna att de har åsamkat de ryska trupperna betydande förluster. Trots Rysslands försök att öppna nya fronter, såsom i nordöstra Kharkiv, förblir deras framsteg begränsade och de har misslyckats med att etablera önskade buffertzoner längs gränsen.

Rysslands strategi att förslita Ukrainas styrkor är ”- väldigt kostsam och blodig för den ryska armén,” säger Ruslan Pukhov från Centrum för analys av strategier och teknologier.

Medan Ryssland fortsätter sina attacker på flera punkter uttrycker Ukrainas överbefälhavare Oleksandr Syrskyi optimism om att kunna förändra krigets dynamik till Ukrainas fördel.

Trots Putins beslutsamhet att fortsätta i Ukraina har vapenleveranser från USA och Europa börjat förändra maktbalansen, hävdar vissa experter.

Related news