Rapport

Statusrapport om ryska invasionen den 9 Juni

Antalet fiendeattacker längs hela frontlinjen sedan början av dagen uppgår till 62 st. Idag fortsätter angriparen att använda flyg och anfalla vid flera fronter
Statusrapport om ryska invasionen den 9 Juni

Antalet fiendeattacker längs hela frontlinjen sedan början av dagen uppgår till 62 st. Idag fortsätter angriparen att använda flyg och anfalla vid flera fronter, mest intensivt är det vid Pokrovsk-fronten. De ukrainska försvararna håller stadigt sina positioner.

Kupiansk-fronten har ockupanterna intensifierat sina aktiviteter i områdena Pishchane och Nevske, med nio försök att förbättra sina positioner.

Fiendens styrkor har också attackerat i området Hrekivka vid Lyman-fronten. Totalt har angriparen försökt attackera sex gånger här sedan början av dagen. De har bombarderat med styrda flygbomber i områdena Serebriansky-skogen, Novosadove, Novojehorivka och Petropavlivka.

Vid Kramatorsk-fronten har det under dagen förekommit nio strider. Striderna fortsätter i området Kalynivka.

Den största fiendeaktiviteten är fortfarande vid Pokrovsk-fronten. 23 gånger idag har strider av varierande intensitet ägt rum här. Strider pågår nu i områdena Novooleksandrivka, Novoselivka Persha och Novopokrovske. Ockupanternas flyg har slagit till med KAB-bomber under dagen mot Skuchne, Novooleksandrivka, Vozdvyzhenka och Ivanivka. För närvarande pågår fem försök av de ryska angriparna att förbättra sina positioner.

På övriga fronter har situationen inte förändrats nämnvärt.

Försvarsstyrkorna fortsätter att avvärja fienden och orsaka dem maximala förluster längs hela frontlinjen.

Slava Ukraini!

Related news