Nyhet

Har vi en ny front i Ryzhivka, Sumy-regionen?

Planerar fienden att genomföra en operation liknande den nära Vovchansk? Tiden får utvisa om de gör det. Men jag tror verkligen inte det
Har vi en ny front i Ryzhivka, Sumy-regionen?

Från 2022 till idag har situationen i byn Ryzhivka förblivit oförändrad – det har praktiskt taget inte funnits några ukrainare där, och byn är ett område där ryska subversiva grupper regelbundet rör sig.

Kadyrov-allierade ”Akhmat-tea” har publicerat en video som visar deras män som rör sig runt byn och beskjuter de omgivande byarna. De kunde ha genomfört denna aktion när som helst på året.

Problemet med Ryzhivka är sin geografiska position. Byn ligger på andra sidan floden och var i praktiken en ”satellit” by till ryska Tiotkino som ligger innanför den ryska gränsen.

Planerar fienden att genomföra en operation liknande den nära Vovchansk? Tiden får utvisa om de gör det. Men jag tror verkligen inte det, men självklart måste försvarsstyrkorna vara redo, och sådana rörelser kommer på något sätt att dra våra reserver från andra områden.

All beskjutning i videon sker utanför Ryzhivka (markerad 🟨). Den närmaste beskjutningen är ~5 km till N.P., och den mest avlägsna ~15 km.
🟥 markerar platsen där ryssar rör sig längs vägen.

Men om vi analyserar filmen så ser vi att all beskjutning i videon sker utanför Ryzhivka (markerad 🟨). Den närmaste beskjutningen är ~5 km till N.P., och den mest avlägsna ~15 km. 🟥 markerar platsen där några ryssar rör sig längs vägen.

Den enda vi kan se är att den sista delen av videon faktiskt togs nära Ryzhiv rådshus.

Jag tror mer på att ryssarna har skapat en ”grå-zon” under en kort-tid och detta händer kontinuerligt på båda sidorna av gränsen. Jag ser inte att det ska kallas för en ”erövring av byn” – de hoppade in, filmade en skakig video och sprang hem igen.

Det finns ingen större anledning att skicka styrkor dit ännu, eftersom vi i så fall också måste kontrollera Tiotkino.

Militär har även rapporterar att situationen inte har förändrats mer.

Related news