Rapport

Statusrapport om ryska invasionen den 10 Juni

Direktrapport från alla fronter i Ukraina som är värda att rapportera.
Statusrapport om ryska invasionen den 10 Juni

Sedan dagens början har antalet 47 strider rapporterats.

Den största aktiviteten som ryssarna attackerar är Pokrovsk-fronten. Våra försvarare håller tillbaka fiendens attacker.

Gränsområdena i Tjernihiv- och Sumy-regionerna fortsätter att drabbas av artilleribeskjutning från den ryska federationen. Sedan dagens början har terroristiska artilleriangrepp skadat Pokrovka och Novodmytrivka från riktningen Vyazovoye (Inne i ryssland), Starikove från Kozino (Inne i ryssland) och Sokhany från Tyotkino (Ryssland).

Den ryska angriparen fortsätter också att bomba Kharkiv-regionen med styrda flygbomber från sitt territorium. Från riktningen Shebekino (Ryssland) har fienden slagit mot Vovchansk med fyra KAB-bomber, och ytterligare fyra KAB-bomber har avfyrats mot byn Tyokhe. Starytsia och Liptsi har också drabbats av en bombning vardera. I området kring Vovchansk försökte de ryska ockupanterna genomföra en stormning, men utan framgång hitintills.

Vid Kupiansk-fronten attackerar fienden med stöd av den ryska-flygvapnet. Den ryska terroristen har slagit mot byn Synkivka med 16 icke-styrda raketer (NAR). Sedan dagens början har sju strider ägt rum på denna front. Strider pågår i områdena Stepova Novoselivka, Pishchane och Berestove.

Vid Lyman-fronten har angriparen attackerat sju gånger nära Torske, Terny, Hrekivka och Nevske. En strid pågår i området kring Serebryansk-skogen, där fienden har använt sex KAB-bomber.

Vid Siversk-fronten försöker de ryska angriparna driva tillbaka våra enheter från deras positioner i områdena Spirne, Ivano-Darivka och Verkhniokamyanske. En attack har framgångsrikt avvärjts av ukrainska soldater, medan två strider fortfarande pågår.

Vid Kramatorsk-fronten har ukrainska soldater avvärjt två attacker från ockupanterna i områdena Klishchiivka och Andriivka.

Vid Pokrovsk-fronten upprätthåller den ryska angriparen en hög intensitet av stormningsförsök. Sedan dagens början har ockupanterna försökt förbättra sina taktiska positioner 15 gånger nära Novooleksandrivka, Yevhenivka, Sokol, Novopokrovske, Karlivka och Yasnobrodivka. Sex attacker har framgångsrikt avvärjts av ukrainska soldater, medan nio strider fortfarande pågår.

Vid Kurakhove-fronten har försvarsstyrkorna redan avvärjt nio attacker från de ryska styrkorna nära Paraskoviivka, Krasnohorivka, Heorhiivka och Kostyantynivka. En strid pågår fortfarande.

På övriga fronter har situationen inte förändrats nämnvärt.

Våra krigare kämpar vidare.

Slava Ukraini!

Related news