Rapport

Statusrapport om ryska invasionen den 16 Juni

Direktrapport från alla fronter i Ukraina som är värda att rapportera.
Statusrapport om ryska invasionen den 16 Juni

Den ryska armén har visat betydande aktivitet på flera fronter sedan dagens början, särskilt på Pokrovsk- och Siversk-fronten. Totalt har antalet strider ökat till 70 under dagen. Ukrainas försvarsstyrkor ger hårt motstånd mot de ryska angreppen, förstör fiendens infanteri och utrustning.

Aktivitet på olika fronter:

 • Siversk och Pokrovsk:
  Sedan dagens början har de ryska styrkorna ökat sin aktivitet, med särskilt fokus vid Pokrovsk-fronten. Här har fienden utfört 24 attacker mot ukrainska positioner i områdena Novoolaksandrivka, Yevhenivka, Novoselivka Pervaya, Sokol och Umanske. Försvarsstyrkorna har avvärjt 18 av dessa attacker, medan sex strider pågår fortfarande.
 • Sumi och Tjernihiv:
  Gränsnära byar i Sumi och Tjernihiv-regionerna har återigen blivit utsatta för artilleribeskjutning från rysk mark. Bland annat har byarna Katerynivka, Stepne och Seredyna-Buda träffats av ryska artilleriangrepp.
 • Kharkiv:
  Ryska trupper har genomfört flygangrepp med styrda flygbomber mot Kharkiv-regionen, inklusive två KAB-attacker mot Liptsy. Fienden har också genomfört två attacker nära Vovchansk, varav en har avvärjts och en strid pågår fortfarande.
 • Kupiansk:
  En strid pågår nära Berestove, och ryska styrkor har gjort två misslyckade attacker mot ukrainska positioner i Makiyivka och Nevske vid Lyman-fronten.
 • Kramatorsk och Tor:
  Fyra attacker har avvärjts i Siversk-området och tre i Kramatorsk-området, särskilt vid Ivanivske och Rozdolivka.
 • Kurakhiv:
  Vid Kurakhiv-fronten har ryska styrkor försökt förbättra sina taktiska positioner med sex misslyckade försök. Tre strider pågår fortfarande nära Krasnohorivka, Paraskoviivka och Vodyane.
 • Vremiv:
  I Vremiv-området har ryska flygvapen genomfört två attacker med 54 NAR-raketer mot Staromayorske.
 • Dnipropetrovsk:
  Vid Dnipro-fronten har fienden genomfört fyra misslyckade attacker nära Krynok.

Analyserad sammanfattning:

Sammantaget har den ryska arméns intensiva och omfattande attacker på flera fronter lett till betydande strider. Försvarsstyrkorna har hittills framgångsrikt avvärjt majoriteten av dessa attacker och upprätthåller kontrollen över sina positioner. Trots den ökade fientliga aktiviteten lyckas de ukrainska styrkorna hålla linjen och försvara sitt territorium effektivt.

Detta visar på en fortsatt beslutsamhet och kapacitet hos de ukrainska försvarsstyrkorna att motstå de ryska angreppen och orsaka betydande förluster för fienden. Situationen är fortsatt spänd och dynamisk, med pågående strider på flera fronter.

Slava Ukraini!

Related news