Rapport

Rapport från Oleksandr Syrskyi

Under nästan en vecka har jag arbetat vid östfronten tillsammans med olika grupper som försvarar de mest kritiska områdena vid frontlinjen
Rapport från Oleksandr Syrskyi

Under nästan en vecka har jag arbetat vid östfronten tillsammans med olika grupper som försvarar de mest kritiska områdena vid frontlinjen. Fiendens agerande har inte förändrats nämnvärt. I Kupiansk, Pokrovsk, Kurakhivsk och Vremivsk operativa riktningar genomför fienden aktiva offensiva handlingar av varierande intensitet, i ett försök att bryta igenom vårt försvar och erövra viktiga områden eller bosättningar som påverkar stabiliteten i vårt försvar.

Fiendens huvudinsatser är koncentrerade i Pokrovsk-riktningen, där majoriteten av deras anfallsbrigader och regementen är placerade. Häftiga strider pågår i områdena runt Hlyboky, Chasiv Yar, Staromajorske, Robotyne, Krynyk och öarna i den kustnära delen av vänstra Dneprstranden.

Som tidigare är syftet med mitt arbete att studera situationen, hjälpa brigadchefer i organiseringen av stridsoperationer, lösa problematiska frågor, tillhandahålla ytterligare vapen och ammunition, stärka reserverna, med mera.

Fienden förstår mycket väl att med den gradvisa ankomsten av en betydande mängd vapen och militär utrustning från våra partner, samt ankomsten av de första F-16-flygplanen som kommer att stärka vårt luftförsvar, kommer tiden att spela till vår fördel och deras chanser till framgång att minska

Oleksandr Syrskyi

Fienden förstår mycket väl att med den gradvisa ankomsten av en betydande mängd vapen och militär utrustning från våra partner, samt ankomsten av de första F-16-flygplanen som kommer att stärka vårt luftförsvar, kommer tiden att spela till vår fördel och deras chanser till framgång att minska. Därför gör den ryska truppens kommando nu allt för att öka intensiteten och utvidga geografin för fientligheterna i syfte att maximalt utmatta våra trupper, störa reservens förberedelser och förhindra övergången till aktiva offensiva handlingar.

Längs hela fronten från Kharkiv till Krynyk visar våra soldater ståndaktighet, mod och patriotism, och viktigast av allt, tro på vår seger.

Särskilt häromdagen, i Donetsk-regionen, tillfångatog en ukrainsk soldat från en av de stridande brigaderna i Ukrainas väpnade styrkor på egen hand fyra ryska ockupanter. Jag anser att denna handling är ett levande exempel på mod och hög stridsmoral hos våra försvarare och förtjänar definitivt att erkännas med en lämplig utmärkelse. Jag tackar honom och alla andra försvarare i Ukraina för deras ansvarsfulla utförande av sina plikter och deras osjälviska tjänst!

Mer än någonsin tidigare behöver armén maximalt stöd från alla samhällen och i alla länder. Det är dags att enas för vår seger!
Blir en Svensk Krigare

Slava Ukraini!

Related news