Rapport

Statusrapport om ryska invasionen den 17 Juni

Direktrapport från alla fronter i Ukraina som är värda att rapportera.
Statusrapport om ryska invasionen den 17 Juni

Den nuvarande situationen på de olika frontlinjerna i Ukraina visar på intensiva strider och framgångar för de ukrainska försvarsstyrkorna. Här följer en sammanfattning av läget på alla fronter i Ukraina den 17 Juni.

Pokrovsk-fronten

Pokrovsk-fronten har varit den mest aktiva under dagen. Totalt har 89 strider har registrerats längs hela frontlinjen, med 37 strider enbart vid Pokrovsk-fronten. De ukrainska styrkorna har framgångsrikt avvärjt 22 ryska attacker, medan 15 strider fortfarande pågår. Situationen är under kontroll, och fienden lider betydande förluster, särskilt i form av personal. Hittills har 290 ryska soldater rapporterats döda eller sårade.

Kharkiv-fronten

Vid Kharkiv-fronten pågår för närvarande tre strider i området runt Vovchansk. Totalt har nio ryska attacker registrerats i Vovchansk och nära Lypci idag. Enligt preliminära uppgifter har ryssarna förlorat 111 soldater under dagen. De ukrainska styrkorna har också förstört en tank, en stridsfordon och 23 fiendedrönare.

Vremivka-fronten

Vid Vremivka-fronten har de ryska styrkorna försökt anfalla våra positioner fem gånger under dagen. Strider pågår i områdena runt Staromajorske, Vodjane och Urozhajne.

Övriga fronter

Situationen på övriga fronter är relativt stabil utan några större förändringar. De ukrainska försvarsstyrkorna håller stånd mot fiendens försök att avancera djupt in på ukrainskt territorium och orsakar fienden förluster genom eldanfall och uttömmande av deras anfallspotential längs hela frontlinjen.

Sammanfattning

De ukrainska styrkorna fortsätter att försvara sitt territorium med framgång och mod. Fienden lider stora förluster både i personal och utrustning, vilket försvagar deras offensiva kapacitet.

Tillsammans ska vi segra! Slava Ukraini!

Related news