Nyhet

Fienden intensifierar sina attacker för att nå Luhansk-gränsen!

Frontlinjen för Tredje stormbrigaden i Kharkiv-regionen, som gränsar till Luhansk-regionen, är idag en av de mest intensiva stridszonerna.
Fienden intensifierar sina attacker för att nå Luhansk-gränsen!

Frontlinjen för Tredje stormbrigaden i Kharkiv-regionen, som gränsar till Luhansk-regionen, är idag en av de mest intensiva stridszonerna. Ockupanternas närmaste mål är att nå byarna Cherneshchyna och Pershotravneve, och därefter erövra Borova.

Mot den ukrainska brigaden strider dom mot 3 och 144 divisionen från den ryska 20 armén. Fienden avancerar med stridsvagnsregementen, använder en stor mängd artilleri och ytterligare enheter från privata militära företag och specialstyrkor. De använder FPV-droner, styrda flygbomber (KAB) och kemiska vapen.

Sedan maj har brigadens soldater eliminerat cirka 1 068 ryska soldater och ytterligare cirka 2 292 har skadats.

För att anfalla våra positioner skickar fienden hela plutoner och kompanier av soldater. Deras snabba förluster kompenseras genom att fylla på med 250-400 nya soldater från ryska armen varje vecka.

Trots fiendens numerära överläge och Ukrainas avsaknaden av reserver har brigaden lyckats hålla sina positioner i över en månad.

Analys

Den intensifierade konflikten i Kharkiv-regionen visar på den strategiska betydelsen av området för både ukrainska och ryska styrkor. Ockupanternas mål att nå gränsen till Luhansk är ett försök att konsolidera kontrollen över östra Ukraina och skapa en sammanhängande frontlinje.

Användningen av kemiska vapen och avancerad militär teknik som FPV-droner och styrda flygbomber indikerar en eskalering av stridens brutalitet. Samtidigt visar de ukrainska styrkornas förmåga att motstå dessa attacker, trots numerär underlägsenhet, på en anmärkningsvärd uthållighet och beslutsamhet.

Den ryska strategin är att kontinuerligt fylla på med nya soldater, pekar på att den ryska vilja är att hålla trycket uppe, men samtidigt riskerar det att ytterligare sänka moralen bland trupperna som möter hårt motstånd och höga förluster. Ukrainas framgångar på denna front är avgörande för att förhindra ryska framsteg och bibehålla den territoriella integriteten.

Konflikten är långt ifrån över, och den kommande tiden kommer att vara avgörande för att bestämma kontrollen över detta strategiska område. Den ukrainska brigadens fortsatta motstånd är en nyckelfaktor i kampen för att skydda Ukrainas suveränitet och frihet.

Related news