Rapport

Statusrapport om ryska invasionen den 19 Juni

Direktrapport från alla fronter i Ukraina som är värda att rapportera.
Statusrapport om ryska invasionen den 19 Juni

Intensiva strider på flera fronter

Ryssland fortsätter att intensifiera sina offensiva och anfallande åtgärder i ett försök att bryta igenom den ukrainska försvarslinjen och driva ut ukrainska styrkor från sina positioner. De ukrainska försvararna ger dock ett kraftfullt motstånd, vilket resulterar i betydande förluster för fienden både i manskap och utrustning.

Sammanfattning av striderna

Totalt antal strider över hela frontlinjen är uppe till 95.

Kharkiv Fronten: Ryssarna har under dagen fyra gånger försökt att anfalla i området kring Vovchansk och Lypcy, men utan framgång. Under eftermiddagen utförde ryska styrkor en svekfull attack med fyra styrda bomber mot civil infrastruktur i Kharkiv och dess omgivningar.

Kupyansk Fronten: Ukrainska försvarare har sedan morgonen slagit tillbaka tio ryska anfall i områdena Synykyvka, Novoselivka och Stelmakhivka. För närvarande pågår ytterligare två strider i området. Ryska styrkor har också attackerat med fyra styrda flygbomber mot Novoosinove, två bomber mot Kivsharivka och en bomb mot byn Prystin.

Lyman Fronten: Under dagen har fienden tio gånger försökt anfalla i områdena Terny, Makiivka och Hrekivka. En strid pågår fortfarande. Den ryska flygvapnet har utfört två bombningar med styrda bomber mot byn Hryhorivka. Enligt preliminära uppgifter har fienden förlorat 88 soldater, två pansarfordon, 75 drönare och två fordon på denna front.

Siversk Fronten: Nära Verkhniokamjanske och Rozdolivka har fienden sex gånger försökt att storma de ukrainska positionerna. Två av dessa anfall har slagits tillbaka, medan fyra strider fortfarande pågår. Situationen är spänd men under kontroll.

Kramatorsk Fronten: Antalet attacker från fienden har ökat till 17. Ryssarna försöker hitta vägar för att bryta igenom det ukrainska försvaret i områdena Ivanivske, Novo, Kalynivka, Pivnichne, Andriivka och Bohdanivka.

Ryska styrkor fortsätter att försöka korsa kanalen i Kalynivka men lider stora förluster. Soldater från Ukraina filmade dagens förstörelse av flera ryska pansarfordon nära övergången. Ryska generaler har beordrat sina styrkor att tränga igenom den huvudsakliga ukrainska försvarslinjen och etablera sig bakom frontlinjen. Den ryska tekniken förstördes tillsammans med dess personal.

De ukrainska försvararna har slagit tillbaka 13 anfall, medan fyra strider fortfarande pågår. Fiendens förluster på denna front uppgår till 128 soldater, åtta pansarfordon och fem fordon.

Pokrovsk Fronten: Fienden minskar inte takten i sin offensiv. Sedan morgonen har ryssarna 36 gånger försökt att anfalla de ukrainska försvarslinjerna. 30 anfall har slagits tillbaka, medan sex strider fortfarande pågår. Fiendens förluster på denna front uppgår till över 50 soldater och 102 sårade. Dessutom har en fiendens granatkastare förstörts och två stridsvagnar skadats.

Kurakhiv Fronten: Under dagen har det förekommit tio strider på denna front. De ukrainska försvararna har slagit tillbaka sex anfall, medan fyra strider fortfarande pågår. Konstantynivka har också drabbats av en luftattack med styrda bomber.

Vremiv Fronten: De ukrainska soldaterna fortsätter att förhindra fiendens anfall i området nära Urozhayne. Vuhledar har också drabbats av en bombning med styrda bomber.

Orikhiv Fronten: Fienden har två gånger under dagen försökt anfalla Malaya Tokmachka, men utan framgång.

På övriga fronter har situationen inte förändrats nämnvärt. De ukrainska försvararna fortsätter att modigt hålla stånd mot fiendens framryckningar, orsakar stora förluster och försvagar deras offensiva kapacitet över hela frontlinjen.

Ukrainska styrkor kämpar enormt och det får dagligen utstå outhärdliga upplevelser.

Slava Ukraini!

Related news