Rapport

Senaste rapporten om Ukrainas försvarsinsatser

Ukrainas försvarsstyrkor har framgångsrikt träffat flera oljeanläggningar och andra viktiga mål inom den ryska federationen.
Senaste rapporten om Ukrainas försvarsinsatser

Officiellt: Framgångsrika Ukrainska angrepp mot Ryska mål

Ukrainas försvarsstyrkor har framgångsrikt träffat flera oljeanläggningar och andra viktiga mål inom den ryska federationen. Natten till den 20 juni utförde enheter från Ukrainas väpnade styrkor och säkerhetstjänsten (SBU) attacker mot ett fiendens lager för bränsle och smörjmedel i Tambov-regionen samt Enem-oljedepån i Adygeiska republiken.

Vid Enem-oljedepån noterades minst fem explosioner, vilket ledde till en brand. Det bekräftas även att lagret i Tambov-regionen träffades, där minst en bränslebehållare skadades.

Natten till den 21 juni fortsatte drönarattacker mot Afipsky, Ilsky, Krasnodar och Astrakhan raffinaderier. Dessutom riktades slag mot radarstationer och radioelektroniska underrättelsecentra i Bryansk-regionen och det tillfälligt ockuperade Krim. Uppgifter om skadorna på dessa mål håller på att bekräftas.

Samma natt genomförde Ukrainas försvarsstyrkor ett framgångsrikt angrepp på förvaringsplatser och utbildningsanläggningar för Shahed-136/Geran-2 drönare, inklusive deras kommandocentraler och kommunikationspunkter i Krasnodar-regionen. Resultatet av denna stridsinsats var en serie explosioner och bränder följt av detonationer.

Ukrainas försvarsstyrkor fortsätter att vidta alla möjliga åtgärder för att underminera den ryska ockupationsmaktens militära och ekonomiska potential och för att stoppa den ryska väpnade aggressionen mot Ukraina. Fler operationer väntar framöver.

Ytterligare Händelser

Natten till den 21 juni sköt ryska styrkor ner en av sina egna Ka-29 helikoptrar med sitt eget luftförsvar i Anapa, Krim, medan de försökte skjuta ner ukrainska drönare. Fyra ryska soldater omkom i incidenten.

Det är tydligt att ryska styrkor ibland misslyckas med att skilja på egna och fientliga mål. Detta visar på den komplexa och kaotiska naturen av luftstriderna i området. En möjlig orsak till dessa incidenter kan vara de modifierade obemannade båtar (BЕKi) som ukrainska ingenjörer har utrustat med missiler kapabla att träffa luftmål.

Ukrainas försvarsstyrkor fortsätter att visa sin skicklighet och förmåga att genomföra framgångsrika operationer trots de svåra förhållandena.

Slava Ukraini!

Related news