Rapport

Statusrapport om ryska invasionen den 20 Juni

Direktrapport från alla fronter i Ukraina som är värda att rapportera.
Statusrapport om ryska invasionen den 20 Juni

Direktrapport från alla fronter i Ukraina som är värda att rapportera.

Chasiv Yar:

Läget i och runt Chasiv Yar är extremt svårt, enligt soldater från den 24mekaniserade brigaden uppkallad efter Kung Danylo.

“- Fienden organiserar ständigt massiva frontala attacker och försöker även kringgå bosättningen från norr och söder. Ockupanterna beskjuter skoningslöst Chasiv Yar med styrda flygbomber och alla möjliga typer av vapen,”

rapporterar brigadens enheter som har omplacerats för att stärka stadens försvar.

Fronten i Kharkiv:

Ockupanter försökte avancera på våra positioner i ett skogsområde i Kharkivregionen. Soldater från den tredje stormbrigaden öppnade eld för att stoppa fiendens framryckning. Eldkontakten understöddes av granatkastare. Dom skadade och dödade flera av ryssarna som snabbt drog sig tillbaka efter att ha lidit förluster.

Nu är situationen i Kharkiv under kontroll. På vissa positioner är det helt lugnt utan rörelse, medan det på andra platser förekommer mindre aktivitet. Sammanfattningsvis är alla positioner väl kontrollerade av våra försvarsstyrkor.

Dnipropetrovsk-regionen:

Under natten använde fienden attackdrönare och ballistiska missiler av typen “Iskander-M” för att angripa Dnipropetrovsk-regionen. Fyra Tu-95 bombflygplan nådde Kaspiska havet, genomförde uppskjutningsmanövrar och återvände sedan till flygbasen “Olenya”.

Detta är andra gången detta sker, vilket indikerar att dessa så kallade “imitationsuppskjutningar” är en del av träningen för den ryska strategiska flygvapnets besättningar. Dessa övningar är också riktade mot att psykologiskt trötta ut både försvarsstyrkor och civilbefolkning.

Slutsats:

Ukrainas försvarsstyrkor står inför intensiva attacker på flera fronter och som resulterar till extrema situationer som Ukrainarna får utstå. Samtidigt så visar ukrainarna en stark motståndskraft och förmåga att slå tillbaka fienden. De ryska styrkorna fortsätter att använda både traditionella och psykologiska metoder för att försöka bryta ned det ukrainska försvaret, men hittills har Ukraina lyckats hålla sina positioner och tillfoga fienden betydande förluster. Situationen är dynamisk och försvarsstyrkorna fortsätter att anpassa sina strategier för att möta hoten.

Slava Ukraini!

Related news