Nyhet

Kinesisk bank i Ryssland stoppar transaktioner med ryska banker pga Amerikanska sanktioner

Den ryska filialen av Bank of China har beslutat att avbryta sina transaktioner med ryska banker som finns på den amerikanska SDN-listan
Kinesisk bank i Ryssland stoppar transaktioner med ryska banker pga Amerikanska sanktioner

Den ryska filialen av Bank of China har beslutat att avbryta sina transaktioner med ryska banker som finns på den amerikanska SDN-listan (Specially Designated Nationals List) på grund av sanktionerna från USA. Bank of China, som hanterar betalningar i yuan mellan Ryssland och Kina, kommer att fortsätta samarbeta med andra partners som inte är påverkade av sanktionerna.

Enligt experter stod Bank of China för en betydande del av betalningstrafiken mellan Ryssland och Kina. Detta beslut kommer sannolikt att ha en stor inverkan på de finansiella flödena mellan länderna, särskilt med tanke på den växande ekonomiska isoleringen som Ryssland står inför.

Den kinesiska bankens åtgärd reflekterar den ökade pressen som internationella sanktioner har på ryska finansinstitut och ekonomiska relationer. Trots den ryska regeringens försök att stärka sina band med Kina, visar denna händelse att kinesiska företag också är känsliga för de risker och påtryckningar som kommer från amerikanska sanktioner.

Det återstår att se hur Ryssland kommer att anpassa sig till dessa förändringar och om andra internationella aktörer kommer att följa Bank of Chinas exempel. Situationen markerar en betydande skiftning i de ekonomiska relationerna mellan Kina och Ryssland och belyser de utmaningar som den ryska ekonomin står inför i en alltmer globaliserad värld där sanktioner spelar en viktig roll.

Slava Ukraini!

Related news