Rapport

Statusrapport om ryska invasionen den 26 Juni

Direktrapport från alla fronter i Ukraina som är värda att rapportera.
Statusrapport om ryska invasionen den 26 Juni

Dag 854 av Rysslands storskaliga väpnade aggression mot Ukraina. Under det senaste dygnet har 142 strider ägt rum längs frontlinjen.

Enligt uppdaterad information har fienden under det senaste dygnet genomfört två missilangrepp, 61 flygangrepp (inklusive 96 KAB-bomber) och mer än 4 000 artilleribeskjutningar, varav 96 med raketartillerisystem.

Ukrainas försvarsstyrkor har framgångsrikt slagit till mot två kommandoposter och 12 områden där fiendens trupper var koncentrerade.

Förluster och framgångar

Under det senaste dygnet har de ryska ockupanterna lidit stora förluster. Totalt har 1 220 ryska soldater dödats eller sårats. Fienden har också förlorat fyra stridsvagnar, 19 pansarfordon, 40 artillerisystem, 22 drönare, 45 fordon och sex enheter specialteknik.

Stridssituationer på olika fronter

Chasiv Yar, Kramatorskfronten: Ockupanterna försöker desperat ta kontroll över höghus i utkanten av Chasiv Yar. Trots intensiva försök att bryta igenom våra försvarslinjer hålls positionerna stadigt av ukrainska försvarare.

Donetskfronten (Majorsk): Fienden har genomfört flera intensiva attacker, ofta med små grupper på 5-10 soldater, understödda av artilleri och drönare. Ryssarna har gjort några framgångar trots ukrainskas kamp för att försöka slå tillbaka flera av dessa angrepp.

Kharkivfronten, Vovchansk: Ukrainska trupper har genomfört framgångsrika offensiver och har orsakat betydande förluster för fienden. Fienden har förlorat 146 soldater, tre pansarfordon, en artillerisystem, fem fordon och tre specialtekniska enheter.

Kupianskfronten: Två attacker av fienden har slagits tillbaka i områdena Berestove och Stelmakhivka. Situationen är under kontroll.

Lymanfronten: En attack har avvärjts, medan strider pågår i Kopanky, Hrekivka, Makiivka och Torske. Totalt har sex strider registrerats hittills.

Siverskfronten: Fem attacker har genomförts av fienden nära Bilohorivka, Spirne och Rozdolivka. Två av dessa har avvärjts och strider pågår fortfarande.

Kramatorskfronten: Fienden fortsätter sina försök att avancera mot Chasiv Yar. En attack mot Klishchiivka har avvärjts. Ukrainska försvarare kämpar brutala strider som också skapar förluster och lemlästningar på båda sidorna.

Pokrovskfronten: Fienden har genomfört 13 attacker idag, varav sex har avvärjts. De ukrainska försvarsstyrkorna håller fast vid sina positioner och orsakar stora förluster för fienden. Totalt har 300 ryska soldater har dödats eller sårats, och flera fordon och artillerisystem har förstörts eller skadats.

Kurakhivfronten: En attack nära Paraskoviivka har avvärjts, men strider pågår fortfarande i Nevelske.

Vremivfronten: Fiendens attack nära Urozhayne har misslyckats och ockupanterna har tvingats retirera.

Orikhivfronten: Två attacker nära Robotyne och Mala Tokmachka har avvärjts utan framgång för fienden.

Sammanfattning

Ukrainas försvarsstyrkor fortsätter att vidta alla nödvändiga åtgärder för att hålla tillbaka fiendens offensiv och försvaga deras stridsförmåga. Ukrainarna får utstå fruktansvärda strider som kommer påverka dessa krigare båda fysiska och psykiska för livet.

Slava Ukraini!

Related news