Rapport

Statusrapport om ryska invasionen den 28 Juni

Direktrapport från alla fronter i Ukraina som är värda att rapportera.
Statusrapport om ryska invasionen den 28 Juni

Sedan början av dagen har ryska angripare varit mest aktiva i Pokrovsk- och Siversk-fronterna. Totalt har antalet strider ökat till 81. Fienden använder flyg i stor utsträckning längs hela frontlinjen. Försvarsstyrkorna svarar hårt på fiendens anfalls- och offensivhandlingar, förstör deras infanteri och det sägs att ukraina har nyss slagit ut ett stridsflyg.

Gränsbefolkade områden i Sumy- och Tjernihiv-regionerna fortsätter att lida av lömska artilleribeskjutningar från rysk mark. Således riktades en attack från Kozino (Ryssland) mot byn Starykove, från Biela Bereza (Ryssland) mot Novovasylivka, och från Zernovo (Ryssland) mot byarna Khliborob, Romashkove och Progres.

Under natten har Kharkiv-regionen också varit under konstant attack från rysk flyg. Från Belgorod (Ryssland) riktade terroristerna tre attacker med sju styrda bomber mot byn Lypci, två attacker med sex styrda bomber mot Starytsya, fyra styrda bomber släpptes över Mykolaivka, och tre vardera över Varvarivka och Vesele. Två styrda flygbomber träffade Vovchanski Khutory.

Strider pågår fortfarande i området kring Vovchansk. För närvarande har våra soldater kämpat mot fyra av fem fiendeanfall.

Under dagen har fiendens armé med stöd av flyg attackerade försvarsstyrkorna tio gånger i områdena Nevske, Makiivka, Torske och Serebriansky Forest i Lyman-sektorn. Våra soldater har kämpat mot nio anfall, och strider pågår fortfarande.

Vid Siversk-fronten fortsätter fienden att vara aktiv nära Bilohorivka, Spirne, Verkhniokamianske, Ivano-Darivka, Rozdolivka och Vyiimka. Sedan början av dagen har antalet strider här ökat till 19. Fiendens flyg är intensivt i dessa områden. Våra soldater har avvärjt 14 fiendeanfall, och fem strider pågår fortfarande.

Angriparna fortsätter att försöka bryta igenom vår försvarslinje i Kramatorsk-fronten. Våra soldater har avvärjt ett fiendeanfall. Strider pågår fortfarande i områdena Chasiv Yar, Novyi och Ivanivske.

Vid fronterna Horlivka–Toretsk har fiendens offensivtempo inte minskat. Rysk flyg bombar med styrda bomber. Försvarsstyrkorna håller organiserat stånd mot fiendens anfallsförsök. Sex attacker har avvärjts, och strider pågår fortfarande.

Vid Pokrovsk-fronten har ryska ockupationstrupper attackerat våra positioner 21 gånger nära Vozdvyzhenka, Novooleksandrivka, Progres, Novoselivka Persha och Umanske. Våra försvarare har avvärjt 13 attacker, och många strider pågår fortfarande.

Vid Kurakhivka-fronten har fem fiendeanfall misslyckats nära Krasnohorivka, Heorhiivka, Kostyantynivka och Paraskoviivka. Våra positioner har ännu inte förlorats, men fruktansvärda strider pågår.

Vid Pridniprovske-fronten har fienden misslyckats med tre anfall nära Krynyky. Byarna Olhinka och Tyahynka har drabbats av styrda bomber.

På övriga fronter har situationen inte förändrats avsevärt.

Varje dag kämpar våra krigare mot ryssen, som kontinuerligt aldrig slutar att skicka sina horder!

Slava Ukraini!

Related news