Rapport

Statusrapport om ryska invasionen den 4 Juli

Direktrapport från alla fronter i Ukraina som är värda att rapportera.
Statusrapport om ryska invasionen den 4 Juli

Situationen vid frontlinjerna i Ukraina är fortsatt hårda men ändå kontrollerade vid många fronter. Ukrainska försvarsstyrkor fokuserar sina insatser på att förhindra ryska angrepp och förstöra fiendens trupper och utrustning. Totalt har 80 stridsincidenter rapporterats sedan dagen började.

Nyhet! För att förenkla alla fronter, har vi länkat fronterna direkt till Deep State, så blir det ännu lättare att följa med vilken front vi rapporterar.

Sumy och Chernihiv Regioner

Gränsbyar i Sumy och Chernihiv regioner fortsätter att utsättas för cyniska artilleribeskjutningar från ryskt territorium. Områdena kring Snovsk, Klyusy, Porozok, Oleksandrivka, Hremyach, Karpovychi, Brantsivka, Turya, Prohres, Bleshni och Yeline har drabbats av eld från stridsartilleri och raketartillerisystem.

Kharkiv Region

Kharkiv-regionen lider under konstant bombning från rysk flygvapen. Idag har terrorister från Belgorod och Shebekino genomfört tre attacker och släppt fyra KAB-bomber. Målen var byarna Lyptsi, Vovchansk Hutori och Okhrymovka. Ryska styrkor har också stormat dessa byar och våra försvarslinjerna i området. Några av dessa strider pågår fortfarande, men våra trupper håller kontrollen.

Kupyansk Front

Vid Kupyansk-fronten har fienden vid flera gånger försökt storma våra positioner nära Synkivka, Stelmakhivka och Novoselivka. Några strider pågår fortfarande. Våra modiga soldater håller fast vid sina försvarslinjer trots den intensiva fientliga elden.

Lyman Front

Vid Lyman-fronten har ockupationsstyrkorna genomfört flera attacker mot våra positioner nära Makiivka, Hrekivka och Terniv. Nästan alla attacker har avvärjts utan framgång för fienden, men strider pågår fortfarande. En glädjande nyhet är att det har rapporteras att den Tredje stormbrigaden, en av de mest stridsdugliga enheterna när det gäller skyttegravskrig, har avancerat cirka 2 km söder om Novoyehorivka i Luhansk-regionen. Det finns videobevis på detta som presenteras på vår insta (Händelse).

Siversk Front

Fienden söker efter svaga punkter i vårt försvar vid Siversk-fronten. Nära Klishchiivka och Viimka har våra försvarare avvärjt tre attacker. En strid pågår fortfarande, men situationen är under kontroll.

Kramatorsk Front

Vid Kramatorsk-fronten har fienden genomfört nära på tio-tal stormningsförsök mot våra positioner nära Kalynivka, Hryhorivka och Klishchiivka. Vissa strider pågår fortfarande. Ukrainska trupper har tvingats dra sig tillbaka från Kanal-distriktet i Chasovyi Yar. Det var olämpligt att hålla detta område eftersom det är fullständigt förstört och positionerna är helt utslagna.

Toretsk Front

Vid Toretsk-fronten har fienden genomfört flera attacker nära Pivnichne, Toretsk och New York. Våra modiga soldater har avvärjt många av dessa attacker, med strider pågår fortfarande.

Pokrovsk Front

Pokrovsk-fronten har upplevt den största intensiteten av stridigheter. Fienden har genomfört 24 försök att tränga tillbaka våra försvarare från deras positioner nära Novooleksandrivka, Vozdvizhenka, Kalynove, Prohres, Lozuvatka, Yevhenivka, Novoselivka Persha och Yasnobrodivka. Våra styrkor har avvärjt 18 attacker, och sex strider pågår fortfarande.

Kurakhiv Front

Strider fortsätter nära Krasnohorivka vid Kurakhiv-fronten. Två attacker pågår fortfarande, medan två har avslutats. Våra försvarare har också framgångsrikt avvärjt en fiendeattack nära Paraskevivka.

Vremiv Front

Vid Vremiv-fronten har fienden försökt avancera fyra gånger nära Vodyane och Makarivka. En strid pågår fortfarande.

Orikhiv Front

Vid Orikhiv-fronten har våra styrkor avvärjt två ryska attacker. Fienden har lidit nederlag i områdena kring Verbove och Robotyne.

Prydniprovska Front

Vid Prydniprovska-fronten har fienden två gånger misslyckats med att attackera våra försvarare nära Krinky. Områdena kring Daryivka, Tyahynka och Odradokamyanka har drabbats av åtta KAB-bomber.

Related news