Rapport

Statusrapport om ryska invasionen den 7 Juli

Direktrapport från alla fronter i Ukraina som är värda att rapportera.
Statusrapport om ryska invasionen den 7 Juli

Det har nu gått 865 dagar sedan Rysslands fullskaliga väpnade aggression mot Ukraina inleddes.

Nattens Attack

Under natten till den 7 juli 2024 attackerade fienden med två ballistiska missiler av typen “Iskander-M” och 13 anfallsdroner av typen “Shahed-131/136” från Kursk-regionen i Ryssland. Tack vare det effektiva arbetet från Ukrainas luftförsvar, inklusive mobila eldenheter och elektroniska krigsföringsmedel, sköts samtliga 13 droner ner över Kirovohrad, Kharkiv, Sumy och Poltava regionerna.

Ukraina fortsätter att orsaka betydande förluster på fienden, både i levande styrka och utrustning, längs hela frontlinjen och i fiendens bakre områden. Under det senaste dygnet har vårt flygvapen och artilleri förstört två artillerisystem, ett luftvärnsrobotkomplex “Buk”, en UAV-kontrollpunkt och 22 koncentrationsområden för fiendens trupper och utrustning.

Under det senaste dygnet har 151 stridsincidenter rapporterats. Fienden har genomfört två raketattacker, 58 flyganfall och nästan 4 000 artilleribeskjutningar, inklusive 138 från raketartillerisystem och 1041 kamikazedroner.

Frontlinjerna har hårda strider och fiendens fortsätter med stora förluster

Kharkiv Region

Vid Kharkiv-fronten har fienden fortsatte sina offensiva och stormningsaktioner med stöd av flygvapen, vilket resulterade i 11 strider i områdena kring Vovchansk, Hlyboke och Lyptsi. Utan några framsteg. Ukraina har däremot fortsatt sin offensiv och befriat Nord-öst om byn Hlyboke.

Kupyansk Front

Vid Kupyansk-fronten har striderna intensifierades med sju stridsincidenter där försvarsstyrkorna avvärjde fiendens attacker nära Synkivka, Petropavlivka och Stelmakhivka. Tyvärr har fienden avancerat och intagit byn Pishchane.

Lyman Front

Vid Lyman-fronten stoppade våra styrkor 20 fiendeattacker nära Grekivka, Nevske i Luhansk-regionen samt Terna och Torske i Donetsk-regionen. Dock så avancerade tillslut ryssarna några meter in i staden Makiivka, dock med stora förluster.

Siversk Front

Vid Siversk-fronten har försvarsstyrkorna avvärjde fem attacker nära Spyrne och Viimka i Donetsk-regionen.

Kramatorsk Front

Vid Kramatorsk-fronten har Ukrainska trupper tvingats dra sig tillbaka från Kanal-distriktet i Chasovyi Yar. Det var olämpligt att hålla detta område eftersom det är fullständigt förstört och positionerna är helt utslagna. Dock har våra försvarare stoppade 11 fiendeförsök att bryta igenom våra försvarslinjer nära Klishchiivka, Kalynivka, Ivanivske och Andriivka i Donetsk-regionen.

Toretsk Front

Vid Toretsk-fronten har fienden genomförde 16 attacker nära Torske, Pivnichne, Zalizne och New York i Donetsk-regionen, med stöd av flygangrepp. Tyvärr har det resulterat till att ryssarna har avancerat några ytterligare meter och nu nått New York. Det är väldigt oroande situation vid denna front. Ryssen måste stoppas!

Pokrovsk Front

Vid Pokrovsk-fronten är det hårda strider och ryssen fortsätter att krypa framåt med enorma förluster. Våra försvarare avvärjde 49 attacker nära Yurivka, Novooleksandrivka, Vozdvizhenka, Kalynove, Lozuvatka, Prohres, Novoselivka Persha, Yevhenivka, Yasnobrodivka och Karlivka i Donetsk-regionen.

Kurakhiv Front

Vid Kurakhiv-fronten fortsätter försvarsstyrkorna att försöka hålla tillbaka fienden nära Krasnohorivka, Paraskevivka och Kostiantynivka där fienden försökte bryta igenom våra linjer 19 gånger.

Vremiv Front

Fienden genomförde fyra attacker nära Vodyane i Donetsk-regionen.

Orikhiv Front

Vid Orikhiv-fronten har våra styrkor avvärjde fyra attacker nära Robotyne och Novodanylivka.

Prydniprovsk Front

Vid Krinky-fronten har fienden stora problem med skogsbränder vid sina positioner ändå försöker ryssarna att slå ut våra försvarsstyrkor från positioner på vänstra stranden av Dnipro, dessa har självklart varit utan verkan.

Fiendens Förluster

Under det senaste dygnet har de ryska ockupanternas förluster uppgått till 1 150 soldater. Våra försvarare har också förstört två stridsvagnar, 16 bepansrade fordon, 40 artillerisystem, en luftvärnsanordning, 53 droner, en kryssningsmissil, 50 fordon och 16 enheter specialutrustning.

Sammanfattning

Trots den intensiva och skoningslösa aggressionen från fienden, står Ukrainas försvarsstyrkor fast och fortsätter att försvara sitt land med mod och beslutsamhet. Det som är oroande är att ryssen fortsätter att mala fram vid Donetsk-regionen. Ukraina får inte stop på dem, fast ryssen förlorar stora mängder män och utrustning. Dom måste stoppas någon gång!

Den positiva nyheten är att Ukraina fortsätter att ta tillbaka områden norr om Kharkiv

Related news