Rapport

Strider fortsätter i utkanterna av Toretsk

Striderna pågår fortfarande i utkanten av Toretsk, särskilt i Zalizne och Pivdenne.
Strider fortsätter i utkanterna av Toretsk

Strider fortsätter i utkanterna av Toretsk

Striderna pågår fortfarande i utkanten av Toretsk, särskilt i Zalizne och Pivdenne.

Ryssarna fortsätter att förse dessa bosättningar med orcher genom att placera trupper i privata och flerfamiljshus. Inom en snar framtid kommer fienden att koncentrera sina huvudstyrkor för att ta över industriområdena och gruvorna Artem och Pivnichna. Kontroll över dessa områden skulle ge dem en betydande strategisk fördel när de senare försöker tränga in i själva staden.

Toretsk utsätts för förgörelse

Själva Toretsk utsätts för intensiv beskjutning från fiendens artilleri och luftvärnskanoner. Fiendens uppgift är tydlig – att orsaka maximal skada på byggnaderna för att underlätta kommande stormnings-operationer. Slaget om Toretsk är något som förväntas börja inom en snar framtid. Tyvärr finns det ännu ingen framgångsrik strategi för hur man ska kunna motstå ett så stort antal infanterisoldater utan att förlora mark.

Vi ska komma ihåg att efter att ryssarna lyckades att ockupera staden Zalizne kan fienden nu slå till mot våra försvarare i dess bakre del av staden New York. Detta skulle inte bara förvärra försvarsvillkoren för byn, utan även utsätta våra styrkor i öster för att bli omringade.

Det är uppenbart att striderna i Toretsk kommer att intensifieras, och det är avgörande för Ukraina att förstärka sina försvarspositioner för att förhindra ytterligare ryska framsteg och potentiell omringning av ukrainska styrkor. Den pågående förstörelsen av fiendens resurser visar dock att Ukraina fortfarande kan orsaka stora skador på de ryska styrkorna.

Ukrainas strategi att förgöra ryssar

Ukrainska styrkor fortsätter att orsaka betydande förluster för ryssarna i både manskap och utrustning. Denna strategi är effektiv och bidrar till att försvaga ryssarnas offensiva kapacitet längs hela frontlinjen. Frågan är dock hur länge ryssarna kan fortsätta med sin köttkvarns-taktik, där de kastar stora mängder soldater i strid utan hänsyn till förluster.

Rapporter visar att fler och fler ryska enheter publicerar filmer där de bönfaller Putin om hjälp. De klagar över brist på material, dålig mat, leverans av rent vatten och utebliven lön trots att månader har gått. Denna desperation bland ryska soldater är ett tecken på att deras moral sjunker.

Om Ukraina kan fortsätta att fördärva ryssarnas militära kapacitet, kan vi förvänta oss att fler ryska soldater kommer att klaga, vilket kan leda till oreda inom de ryska leden. Det kanske, kanske kan bli en liknande situation som Wagner-upproret förra sommaren, som nästan ledde till ett inbördeskrig i Ryssland.

Trycket på försvar ökar

Ukraina måste också intensifiera sina ansträngningar att bygga fler försvarslinjer vid den östra fronten. Genom att förstärka sina positioner kan Ukraina bättre stå emot ryska angrepp och fortsätta orsaka stora förluster för fienden.

Det är av yttersta vikt att Ukraina bibehåller sitt tryck och fortsätter att orsaka stora förluster för fienden. Detta kan leda till en kollaps av den ryska fronten eller åtminstone en situation där ryska soldater skapar kaos internt. Ju längre detta pågår, desto större är chansen att ryska styrkor inte längre kan upprätthålla sina offensiver, vilket skulle vara en avgörande vändpunkt i konflikten.

Related news