Nyhet

Ukrainsk attack på ryska flygfält och oljedepåer

I en nattlig operation har ukrainska styrkor genomfört en framgångsrik attack på Morozovsk flygfält och flera oljedepåer i Ryssland.
Ukrainsk attack på ryska flygfält och oljedepåer

Nattlig luftangrepp utförd av Ukraina

I en nattlig operation har ukrainska styrkor genomfört en framgångsrik attack på Morozovsk flygfält och flera oljedepåer i Ryssland. Denna operation visar på Ukrainas fortsatta förmåga att slå mot ryska militära och ekonomiska mål långt bakom frontlinjerna.

Ett stort lager med flyg-bomber träffades

En av de mest dramatiska händelserna under attacken var träffen mot Morozovsk militärflygfält, där ukrainska styrkor lyckades slå ut fientligt luftvärn och flygutrustning. SBU och försvarsstyrkornas operation rensade flygfältet från fiendens försvarssystem och lager med flygbomber som ryssarna använt för att förstöra ukrainska städer.

Oljedepåer träffades

I samband med attacken på flygfältet utförde ukrainska drönare också anfall mot flera oljedepåer och bränslelagrings anläggningar i Belgorod, Kursk och Rostov-regionerna. Minst två tankar med petroleumprodukter träffades och började brinna, vilket ytterligare försvårar Rysslands logistiska kapacitet.

Guvernören i Rostov-regionen, Vasily Golubev, meddelade att lagerbyggnader i Kamenskoye och Morozovsky-distrikten hade skadats av massiva ukrainska drönarattacker, vilket resulterade i omfattande bränder. Ryska myndigheter försöker dock tona ner händelsen genom att hävda att endast några lagerlokaler brinner.

En lyckad operation

Denna operation visar på den fortsatta förmågan hos ukrainska styrkor att genomföra strategiska anfall långt bakom fiendens linjer. Genom att ständigt undergräva den ryska militärens och ekonomins potential försöker Ukraina tvinga de ryska ockupanterna att upphöra med sin aggression.

Slava Ukraini!

Related news