Nyhet

Ryskmedia förvränger Kursk-offensiven

Ryska medier har försökt förklara Kursk-offensiven på ett sätt som framstår som minst sagt märkligt. För det första påstår de att offensiven inte har något att göra ukrainsk ledning.
Ryskmedia förvränger Kursk-offensiven

Ryskmedia får inte ihop logiken

Ryska medier har försökt förklara Kursk-offensiven på ett sätt som framstår som minst sagt märkligt. För det första påstår de att offensiven inte har något att göra med, och inte är organiserad av, ukrainsk ledning på någon nivå. Detta eftersom de inte kan erkänna att Ukraina skulle ha någon förmåga till självständigt beslutsfattande eller kapacitet att genomföra sådana operationer.

Istället hävdar de att hela episoden är planerad av USA och NATO, och att majoriteten av de stridande enheterna består av legosoldater. De erkänner att situationen är allvarlig och inte bagatelliserar omfattningen av händelserna. Men i deras version ligger skulden för det inträffade på alla andra än dem själva.

De skyller på psykologiska operationer (psy-ops) och interna förrädare för att ha läckt vital information. De anklagar också de människor som övergivit sina hem för att vara så pass dumma att det gränsar till förräderi. Samtidigt som de förnekar att Ukraina har förmågan att organisera något, lägger de också skulden på Ukraina för att ha underminerat folkets moral och skapat panik.

Det är orättvist att Ryssland blir invaderat

Det ryska propagandamaskineriet framstår som verkligt bisarrt. Den mest anmärkningsvärda aspekten är hur de anser sig rätten att få fördöma Ukraina för att det blir invaderade av landet som de själva har invaderat. Ryssland tycker helt enkelt att det är orättvist. Den ryska logiken är som vanligt, mycket märklig och nära på komiskt

De ser sig själva som överlägsna men kan inte riktigt förklara hur det kommer sig att Ukraina fortsätter att ockupera mark i Ryssland.

Related news