Film

Ung svensk politiker i en intervju på Ukrainas statliga TV

I denna film får vi möta Emil Eneblad, ordförande för ett av Sveriges ungdomsförbund. Emil är en nära vän som besökte Ukraina under tre veckor denna sommaren.
Ung svensk politiker i en intervju på Ukrainas statliga TV

I denna film får vi följa Emil Eneblad, ordförande för ett av Sveriges ungdomsförbund, under hans tre veckor långa resa i Ukraina denna sommar.

Emil, som är en vän, besökte flera delar av landet och fick en direkt inblick i de förödande konsekvenserna av kriget. Han besökte sönderbombade städer, träffade ryska fångar och samtalade med ukrainska soldater.

Under denna intervju inträffade en raketbeskjutning mot ett ukrainskt barnsjukhus. Trots programledarens uppmaning om att avbryta intervjun, valde den modige och unge politikern att fortsätta. Denna upplevelse, tillsammans med hela hans resa i Ukraina, gav Emil en djupare insikt i de fruktansvärda realiteter som det ukrainska folket dagligen konfronteras med.

TV-programmet

”Brave Hearts” är ett projekt från UATV English med Anna Nytchenko som programledare. I serien möter vi människor från hela världen som inte är rädda för att stå upp mot rysk aggression.

Related news