Nyhet

Wagner-soldater flyttas från Afrika för att försvara Kursk

Ryska Wagner, bestående av cirka 100 män, är på väg att lämna Burkina Faso för att delta i försvarsoperationer i Kursk-regionen i Ryssland
Wagner-soldater flyttas från Afrika för att försvara Kursk

Enligt en rapport från Le Monde håller ryska Wagner från en grupp kallad Bear Brigade, bestående av cirka 100 män, är på väg att lämna Burkina Faso för att delta i försvarsoperationer i Kursk-regionen i Ryssland. Gruppen anlände till Burkina Fasos huvudstad Ouagadougou i maj för att skydda högt uppsatta tjänstemän, däribland möjligen landets ledare Ibrahim Traore. Efter tre månader i landet avslutas deras uppdrag.

Anledningen till deras avresa är behovet av deras insatser i Rysslands försvarsaktioner mot den ukrainska arméns framryckningar i Kursk-regionen, bekräftade Bear Brigades befälhavare, Viktor Yermolayev, som också går under smeknamnet ”Jedi”, till Le Monde. ”– När fienden kommer till vårt ryska territorium glömmer alla ryska soldater sina interna problem och enas mot den gemensamma fienden,” sade han den 22 augusti.

Fem dagar senare, den 27 augusti, publicerades ett meddelande om brigadens återkomst på enheten Telegram-kanal. Enheten är inte officiellt associerad med det ryska försvarsministeriet.

Related news