Nyhet

Före detta försvarsminister kräver hävning av restriktioner för Storm Shadow

Den tidigare brittiska försvarsministern, Grant Shapps, har uppmanat den brittiska regeringen att upphöra med restriktionerna för användningen av Storm Shadow-missiler mot mål i Ryssland
Före detta försvarsminister kräver hävning av restriktioner för Storm Shadow

Den tidigare brittiska försvarsministern, Grant Shapps, har uppmanat den brittiska regeringen att upphöra med restriktionerna för användningen av Storm Shadow-missiler mot mål i Ryssland. Han vill också att Storbritannien ska uppmuntra andra allierade, som Frankrike, USA och den mer försiktiga Tyskland, att följa samma linje. Shapps föreslår ett tydligt ultimatum till Vladimir Putin: om Ryssland fortsätter att attackera Ukraina med missiler från sitt eget territorium, kommer Storbritannien och dess allierade att stödja Ukrainas motattacker mot dessa ryska mål, oavsett var de befinner sig.

Shapps lyfter fram hur Ryssland nyligen har riktat flera attacker mot civila i Ukraina, med fruktansvärda konsekvenser för män, kvinnor och barn. Han betonar att många av dessa attacker sker från ryskt territorium, och menar att det inte längre är trovärdigt för väst att hylla Ukraina samtidigt som man förnekar dem möjligheten att slå tillbaka effektivt.

Han uppmanar till ett mer beslutsamt agerande, där Storbritannien måste återta sin plats som ledare och tillåta Ukraina att använda de långdistansmissiler som finns tillgängliga, inklusive Storm Shadows. Shapps argumenterar att detta handlar om att försvara inte bara Ukraina, utan även den fria världens värderingar och demokratiska system.

Referens från artikeln i The Times

Related news