Rapport

Ryssland förväntar att vinna senast mitten av 2026

Ryssarna har lagt fram sin övergripande strategi och avsikt att uppnå sina mål och nå en avgörande seger senast i mitten av 2026
Ryssland förväntar att vinna senast mitten av 2026

Ryssland har satt ett datum för sitt slutliga mål i Ukraina

Ryssarna har lagt fram sin övergripande strategi och avsikt att uppnå sina mål och nå en avgörande seger senast i mitten av 2026. I en ovanligt öppen diskussion om utmaningarna, inklusive problem med manskap och statens budgetar, tror de att kriget kan avslutas på deras villkor vid denna tidpunkt, förutsatt att de då har erövrat det territorium de vill ha.

Det var ingen talan om att erövra hela Ukraina, utan målet verkar vara att säkra de ”annekterade” regionerna fullt ut. Detta trots att de är långt ifrån flera av sina mål, och det är tveksamt om de ens har kapacitet att ta städer som Zaporizhzhia och Dnipro.

Ukraina får sämre & mindre material

Samtidigt som Ryssarna uttrycker dessa planer, påpekade Forbes i USA att de nya ukrainska brigaderna utrustas med fordon från 1960- och 1970-talet, eftersom nyare utrustning inte finns tillgänglig. Amerikanskt bistånd släpps nu endast i mindre omgångar, och medan ett fåtal fordon levereras här och där, har inga större donationer av fordon skett på länge. Ukraina behöver hundratals M2 Bradley-stridsfordon, men får bara ett par dussin åt gången, om ens det.

Det är svårt att förstå vad USAs strategi egentligen är. Ammunition för den ukrainska armén verkar vara tillräcklig, men luftvärnsmissiler står inför produktionsförseningar. Trots att Ukraina kämpar för sin överlevnad i de centrala frontlinjerna finns det ingen massiv vapensändning.

Pro-Ukrainska bloggare är i fara?

Samtidigt bedriver Ryssland sitt asymmetriska krig, inte bara mot infrastruktur, utan även mot bloggare och journalister. Detta uppmärksammades för en månad sedan då en journalist från The Daily Telegraph, som var på semester i Gibraltar och drev en framgångsrik pro-ukrainsk blogg, plötsligt dog. Antiterrorpolisen har kallats in för att undersöka fallet.

FSB har meddelat att de planerar att rikta in sig på inflytelserika personer och de som hjälper till att samla in pengar till ukrainska drönaroperatörer och liknande.

Related news