Gästskribent

Väst passiva reaktion angående Rysslands pågående aggressioner mot Ukraina

I denna kraftfulla artikel av vår gästskribent reflekteras världens passiva reaktion på Rysslands pågående aggressioner mot Ukraina.
Väst passiva reaktion angående Rysslands pågående aggressioner mot Ukraina

Väst passiva reaktion angående Rysslands pågående aggressioner mot Ukraina

I denna artikel har vår gästskribent reflekterat över väst passiva reaktion på Rysslands pågående aggressioner mot Ukraina. Trots folkmord, krigsbrott och kärnvapenhot fortsätter världens ledare att uttrycka ”oro”, utan att vidta avgörande åtgärder. Medan västerländska politiker diskuterar, är det vanliga medborgare som visar verkligt engagemang genom att stötta Ukrainas kamp.

Författaren ifrågasätter den politiska impotensen och hyllar de människor som verkligen vill och gör skillnad.

Ryssland skapar ”oro” för väst

Ryssland invaderar Krim och Donbas 2014 – den demokratiska världens reaktion? Oro.

Ryssland inleder ett fullskaligt krig 2022 – reaktionen? Oro.

Ryssland begår tusentals krigsbrott, förstör städer och dödar hundratusentals människor. Genomför ett folkmord på en nation i Europa under 2000-talet – världens reaktion? Återigen, enbart oro.

Ryssland använder kärnvapenutpressning vid ukrainska kärnkraftverk – världens reaktion? Oro.

Ryssland bombar Ukrainas infrastruktur och energisektor med missiler och drönare, terroriserar civila och försöker skapa en kris med kyla och mörker. Än en gång, världen är bara oroad.

Massavrättningar av ukrainska soldater i fångenskap, misshandel och förnedring. Och världens reaktion? Oro igen.

Deportation och kidnappning av tusentals ukrainska barn. Därefter utsätts de för hjärntvätt och lärs att hata sitt hemland, sin kultur och sitt språk. Världens reaktion? Oro. Ja, de utfärdade en arresteringsorder för Putin, men ingen tar den på allvar. Mongoliet, som ett exempel, bryr sig inte. Ännu en gång är det bara oro, utan några riktiga åtgärder.

Ryssland hittar vägar att kringgå sanktioner via andra länder. De köper teknik som används i missiler för att attackera Ukraina. Dessa missiler är fyllda med västerländsk teknologi. Västs reaktion? Oro och påståenden om att inget kan göras.

Ryssland placerar kärnvapen i Belarus, trots icke-spridningsavtalen. De bryter mot internationella avtal medan Ukraina, som avsade sig sina kärnvapen, förvägras möjligheten att ha dem eller att ens låta Nato placera kärnvapen på dess territorium som avskräckning. Men Ryssland får fritt placera sina kärnvapen i andra länder. Och när Ukraina inte ens får långdistansmissiler eller tillåtelse att försvara sig genom att slå mot ryska militära mål, är världens enda reaktion fortfarande bara oro.

Den andra kärnvapenmakten efter Ryssland, Nordkorea, går nu in i kriget mot Ukraina. De skickar sina trupper till Ukraina och har tidigare skickat miljontals granater och ballistiska missiler. Och världens svar? Oro. Samma oro gäller även den militära hjälpen till Ryssland från Iran, Kina och Belarus. Alla är bekymrade och oroliga.

Väst utstrålar feghet

Listan kan göras lång om alla de saker som västerländska nationer oroar sig över. Men bara en blind person kan inte se deras politiska impotens, feghet och obeslutsamhet. Och bara en blind person kan inte se att de egentligen inte bryr sig om hur många fler ukrainare som kommer att dö. De kan bara inte öppet erkänna det, eftersom de vill behålla sitt ”goda” ansikte.

De enda jag är tacksam mot är vanliga medborgare runt om i världen som, till skillnad från sina politiker, fortsätter att göra något för att stödja och hjälpa Ukraina i kampen mot Ryssland och dess allierade. Om du också vill hjälpa till i kampen? För en kaffe i månaden eller en lunch i månaden, kan du hjälpa till.
Läs mer under Stöd oss och Bli månadsgivare.

Min analys

Jag förstår Gästskribents frustration. Jag känner många gånger de samma.

Visst gör väst något för att hjälpa Ukraina – militärutrustning, vapen, ammunition och material till civilbefolkningen samt pengar levereras kontinuerligt. Men tyvärr består en stor del av dessa militära leveranser av gammal utrustning, som i många fall ändå skulle skrotas. USA, som besitter enorma mängder militära fordon, flygplan och stridsvagnar som ska avvecklas, kunde göra en avgörande insats genom att skicka detta till Ukraina. Frågan är varför det inte sker i större utsträckning?

Vill du också bli Gästskribent?

Om du själv vill skriva en artikel om kriget i Ukraina eller relaterade ämnen, är du välkommen att kontakta oss via vårt instagram konto [https://www.instagram.com/svenskkrigare_ukraina/].

Related news