Analys

Stridsrapport från Legionen ”Rysslands Frihet” för Mars-April 2024

I mars deltog Legionen, som en del av ROS (Ryska Befrielsekrafterna), i en stor gränsöverskridande räd i Kursk- och Belgorod-regionerna i Ryska federationen
Stridsrapport från Legionen ”Rysslands Frihet” för Mars-April 2024

I mars deltog Legionen, som en del av ROS (Ryska Befrielsekrafterna), i en stor gränsöverskridande räd i Kursk- och Belgorod-regionerna i Ryska federationen, i samband med de så kallade ”valen” av Putin. Efter att ha fullgjort sin medborgerliga plikt i Ryssland, började legionärerna arbeta i Donetsk-regionen, där de deltog i defensiva strider i riktning mot bosättningen Chasiv Yar.

📍 Belgorod- och Kursk-riktningen: Alla Legionens anfalls- och infanterienheter deltog i intrånget i Belgorod-regionen. De täcktes av granatkastarbeskjutning från specialister inom relevant område, och luftspaning utfördes av UAV-piloter. Operatörer av FPV-drönare (GROZA-plutonen av RUBpAK) orsakade betydande skador på fiendens kommunikationer, elektronisk krigföring och bepansrade fordon. Dessutom utförde långdistansdrönare attacker mot militära installationer i städerna Belgorod och Kursk.

📍 Bakhmut-Toretsk-riktningen: I området kring byn Chasiv Yar arbetar granatkastarbesättningar från Legionens 1:a separata mekaniserade bataljon. Deras arbete övervakas och korrigeras av piloter från UAV-kompaniet i 1:a bataljonen.

📍 I Bakre Led: Den planerade utbildningen av Legionens rekryter fortsätter. Dessa rekryter kommer att ansluta sig till enhetens stridsstyrkor inom en snar framtid, efter att ha genomgått utbildningskursen. Legionens reparationskompani arbetar med att återställa våra stridsskadade bepansrade fordon, samt att omutrusta och förbättra beslagtaget material från de ryska väpnade styrkorna till erforderligt skick.

🕯 Under stridsuppdrag i Kursk-regionen omkom två av våra bröder: Apostle och Chich. Evig minne. 😢😢

Related news