Analys

Operativ information från den 18/05/2024 angående den ryska invasionen

Den 18 maj 2024 rapporterade Ukrainas försvarsstyrkor om betydande framgångar mot de ryska ockupanterna.
Operativ information från den 18/05/2024 angående den ryska invasionen

Den 18 maj 2024 rapporterade Ukrainas försvarsstyrkor om betydande framgångar mot de ryska ockupanterna. Trots intensiva strider och flera attacker har ukrainska trupper hållit sina positioner och orsakat stora förluster för fienden. Med hjälp av artilleri, missiler och drönare har Ukrainas försvarsstyrkor slagit tillbaka och försvagat de ryska styrkorna på flera fronter, inklusive Kharkiv, Kupyan och Kramatorsk.

Totalt har 1 210 ryska soldater eliminerats det senaste dygnet, tillsammans med betydande utrustningsförluster för fienden.

⚡️ Fienden förlorade ett Su-25 flygplan

Huvudsammanfattning:

🔵 Under det senaste dygnet träffade flygvapnet samt missil- och artilleristyrkorna från försvarsstyrkorna 19 områden med fiendens truppkoncentrationer och en fientlig radarstation.

🔵 Totalt uppgick de ryska inkräktarnas stridsförluster, både oåterkalleliga och sanitära, till 1 210 personer det senaste dygnet. Fienden förlorade också 13 stridsvagnar, 43 bepansrade stridsfordon, 36 artillerisystem, ett luftvärnsfordon, ett Su-25 flygplan, 35 operativ-taktiska drönare, tre missiler, 65 fordon och sex enheter specialutrustning.

🔵 Sedan dagens början har 22 strider ägt rum, varav åtta pågår fortfarande. De ryska ockupanterna har även avfyrat en missil, använt 25 kamikazedrönare och avlossat 547 skott mot våra truppers positioner.

🔵 I Kharkiv-riktningen genomförde fienden två attacker mot våra positioner i riktning mot byarna Liptsi och Vovchansk. De har inte uppnått framgång. Våra försvarare försöker att trycka tillbaka fienden i riktning mot byn Hlyboke.

🔵 I Kupyan-riktningen avvärjer våra enheter två fientliga attacker i riktning mot byn Berestov. Situationen är under kontroll. Försvarsstyrkorna fortsätter sina anfall i områdena Sinkivka och Terna och har delvis framgång i vissa områden.

🔵 I Kramatorsk-riktningen försökte fienden under dagen fem gånger att bryta igenom våra truppers försvar. Ukrainska försvarare avvärjde fyra attacker, och striden fortsätter i området kring byn Klishchiivka.

🔵 Fienden ger inte upp sin avsikt att inta staden Chasiv Yar. För andra dagen i rad använder fienden omfattande pansarfordon i riktning mot byn Novy. Igår försökte ryska enheter med två stridsvagnar och 21 infanteristridsfordon att tränga igenom våra försvarslinjer, men led förluster och retirerade. Under dagen har fienden redan använt en stridsvagn, två BMPs och två Tiger-pansarfordon här. Under striden förstörde våra trupper en stridsvagn och två BMPs, och fienden retirerade igen.

🔵 I Pokrovsky-riktningen pågår två ryska attacker i området kring byn Umanske.

🔵 I Kurakhiv-riktningen pågår fyra strider i riktningarna Slavne – Paraskoviivka, Slavne – Novomykhailivka, Solodke – Vodyane och Solodke – Kostyantynivka. För närvarande har inga positioner förlorats under striderna.

🔵 I Orykhiv-riktningen gjorde fienden ett misslyckat försök att fördriva enheter från försvarsstyrkorna nordväst om byn Verbove i Zaporizhzhia-regionen.

🔵 I Dnepr-riktningen avvärjde försvarsstyrkorna en attack från ockupanterna. En annan strid pågår i riktning mot Oleshkivski Pisky – Krynky. Inga positioner har förlorats.

Låt oss tillsammans kämpa för segern! ✊ Ära till Ukraina! 🇺🇦

Related news